Bulivan

2009.11.25. 15:26

Blueszenével a drog ellen

Békéscsaba - AZ AIDS-ellenes világnap alkalmából rendhagyó ének-osztályfőnöki órát tartanak a középiskolás diákoknak a békéscsabai Elefánt Blues Clubban - közölte az MTI-vel az önkormányzat ifjúsági referense szerdán.

MTI

Hudák Regina elmondta: a december elsején sora kerülő programot a szervezők, a Csabai Csípős Blues Club és a Békéscsabai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum hagyományteremtőnek szánja. A tervek szerint több blueszenész, valamint az egyeztető fórum elnöke "nyíltan, közérthetően, leplezetlenül" fog beszélni a drogokról és egyéb szenvedélybetegségekről. A zenetörténet felhasználásával - képekkel, gépi-és élőzenével illusztrálva -, prevenciós céllal tartják meg a rendhagyó órát.

A szervezők bíznak abban, hogy egy szórakozóhely mint autentikus helyszín, a népszerű és hiteles előadók, és a zene hármasa kellő hatékonysággal szolgálhatja a megelőzést.

Az ötletgazdák egyébként nem egyszeri alkalommal kívánják megrendezni a rendhagyó órát. Elképzelésük szerint a 2009/2010-es tanév második felében hetente egy délelőttön szerveznének hasonló programokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!