Bulivan

2013.08.12. 22:00

LGT-dzsembori Alsóörsön

A Balatonhoz érkezik vasárnap a zenevonat : a hetvenes-nyolcvanas évek kultikus zenekara, az LGT ad koncertet.

Marton Attila

Az eseményre az Európa Kempingben este 8 órától a Nagyon Balaton rendezvénysorozat keretében. Az együttes öt év szünet után tért vissza a színpadra februárban, és négy telt házas koncertet adott Budapesten a Papp László Sportarénában. A tagok szerették volna, ha műfűvel borítják be a csarnok küzdőterét, hogy ezzel is családiasabbá tehessék a koncertet, de erre végül nem kaptak engedélyt.

Az LGT klasszikusai, az örökifjak: Somló Tamás, Karácsony János, Presser Gábor, Solti János (Fotó: LGT)

A fűben üldögélős, barátságos környezetben tartott koncerteket hagyományosan a Tabánban tartotta a Locomotiv GT. Vasárnap Alsóörsön ezeket a fellépéseket igyekszik majd felidézni a banda: az egész napos rendezvény fő attrakciója az esti koncert lesz, de előtte számos program várja majd az érdeklődőket.

A kemping több pontján utcazenészek lépnek fel, valamint artistanövendékek is bemutatót tartanak, délutántól pedig megkezdődik a hangolás a szó átvitt és eredeti értelmében is a háromórás esti nagykoncertre: négy órától nyilvános hangbeállást és próbát tartanak Presser Gáborék. A húsz legismertebb slágert az Aréna után Alsóörsön is eljátsszák, a hangzásban viszont némi változás lesz, az év eleji koncertekhez képest rockosabb megszólalást ígér a zenekar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!