Bulivan

2010.05.07. 10:25

Green Day és a musical

Különleges produkcióra vállalkozott a világ legnépszerűbb punk-rock formációja, a Green Day. Az amerikai trió 2004 szeptemberében megjelent American Idiot című albumából musical készült, melynek hanganyaga most CD-n is kiadásra kerül.

Gyuricza Ferenc

Az ugyancsak American Idiot címet viselő zenés darabot kora tavasszal állították színre a Broadway-n, azóta számos kritikai elismerést kapott. A musical alapját képező lemezt annak idején azzal a szándékkal készítette a Green Day, hogy egy komplex történetet meséljen el, így a zenekar álma is valóra vált.

A politikai felhangoktól sem mentes színpadi mű - amely az American Idiot dalai mellett a tavaly tavasszal kiadott 21st Century Breakdown néhány szerzeményét is tartalmazza - május 14-én egy dupla CD-n lát napvilágot. A 22 szám zenei részét a pályafutása során immár több, mint hatvan millió albumot értékesített zenekar játssza, énekesként viszont a Broadway musical-sztárjai hallhatóak a lemezen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!