Bulivan

2009.10.19. 14:58

Kisfilmpályázat indul Átláccó elnevezéssel

Budapest - Csak 18 éven felüliek jelentkezhetnek kisfilmekkel november 20-ig az Átláccó elnevezésű pályázati felhívásra korrupció, becsületesség és átláthatóság témakörökben.

MTI

A szervezők rövid, 1-2 perces alkotásokat várnak a jelentkezőktől korrupció, becsületesség és átláthatóság témakörében.

A vállalkozó kedvűek forgathatnak filmfelvevővel, fényképezőgéppel, mobillal vagy egyéb mozgóképrögzítő alkalmatossággal, gyárthatnak új filmeket, de nevezhetnek régebbi, ám 2005. január 1. után készült alkotással is.
   
A névvel ellátott műveket november 20-án éjfélig lehet benyújtani, egy ember csak egy pályaművel nevezhet. A nevezési anyagot DVD-n a Transparency International Magyarország irodájába, 1088 Budapest, Vas u. 6. címre, vagy elektronikus formában az [email protected] e-mailre kell elküldeni.
   
A beérkezett pályaművekből egy szakemberekből álló zsűri - Bojár Gábor a Graphisoft elnöke, Kecskés Karina színésznő, Robert Milders, a Holland Királyság nagykövete, Török András, a Summa Artium igazgatója, Török Ferenc rendező és forgatókönyvíró - választja ki a legjobb alkotásokat.
   
A díjátadó december 9-én, az Antikorrupció Világnapján, a Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központban lesz, a versenyen a legjobb alkotások pénzjutalomban részesülnek - közölte az MTI-vel a felhívás kiírója.
   
Az I. kategóriában a filmfelvevővel készült kisfilmeket jutalmazzák, a legjobb alkotás 500 ezer forintot kap. A II. kategóriában a mobillal vagy egyéb eszközzel készült 3 legjobb kisfilmet díjazzák fejenként 100 ezer forintos összeggel.
 
Az érdeklődők a részleteket a www.transparency.hu oldalon olvashatják el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!