Bulivan

2016.12.30. 21:40

Szabadtéri szilveszteri programok megyénk városaiban

Körkép - Veszprémben évek óta hagyomány, hogy jó hangulatú városi rendezvénnyel búcsúztatják az óévet. Egyre több helyen tartanak városi szilvesztert.

Napló-információ

A veszprémi szilvesztert negyedszer szervezi a Veszprémi Programiroda Kft. A program december 31-én este nyolc órakor kezdődik az Óváros téren, ahol DJ Titz Krisztián zenél. A téren bulizó veszprémiek éjfélkor élvezhetik a 10-12 perces tűzijátékot, amit a Tűztorony udvarból lőnek majd fel. A tűzijáték 1,5 millió forintba kerül. A szilveszteri buli hajnali három óráig tart.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere lapunknak elmondta, hogy az önkormányzat által rendezett központi tűzijáték nem lesz a településen, de természetesen itt sem marad el a szilveszteri fényár, hiszen az eddigi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy éjfél és egy óra között megannyi tűzijáték látható majd Balatonfüred felett a part menti szállodák jóvoltából.

A veszprémiek éjfélkor élvezhetik a 10–12 perces tűzijátékot. Az égi látványosság a szilveszteri programok elmaradhatatlan része Fotó: archív / Penovác Károly

Sümegen a Városvédő és -szépítő Egyesület idén is megszervezi a hagyományos szilveszteri programját, a belvárosi köztéri óránál Végh László polgármester mond köszöntőt. A szilveszterezők éjfélkor együtt hallgatják a Himnuszt, majd koccintanak egy sikeres új évre.

Pápán a Fő téri szilveszteri program szombaton ostormenettel indul 13.30-kor a Hét Csillag Kulturális és Sportegyesület közreműködésével. Kettőtől örömfutást rendeznek. Este fél kilenctől tűz-zsonglőr-bemutató, majd a Pápai Musical Zenestúdió, később a Frisson zenekar koncertje látható. Áldozó Tamás polgármester 23.50-kor mond újévi köszöntőt, a Himnusz és tűzijáték után ismét színpadra lép a Frisson, végül DJ Bécivel buli hajnalig.

Szabadtéri szilvesztert hirdettek Ajkára, az Agórára. Már délutántól várják a város lakóit, három órakor indul a szilveszteri futás, a táv ezúttal 2017 méter lesz. Este tíz órakor indul a diszkó DJ Herendi Zsolt zenéivel, majd fél 11-től Bárány Attila veszi át a pultot. Éjfélkor a Himnusz és a közel húszperces tűzijáték után Schwarz Béla polgármester mond újévi köszöntőt, majd folytatódik az utcabál Herendi Zsolttal.

A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is lesz tűzijáték szilveszterkor Balatonalmádiban. A Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár szervezésében éjfél után tíz perccel lövik fel a rakétákat az intézmény közelében, a látványosságot ezúttal is zenei aláfestés kíséri. A kulturális központ a tűzijáték után a hagyományokhoz híven ismét virslivel, teával és forralt borral vendégeli meg az érdeklődőket.

Tapolcán a szilveszter ezúttal is családi futóversennyel kezdődik 10 órakor a Malom-tó körül, majd egy óra múlva mindenki megfürödhet a tóban. Schirilla György, a nemzet rozmárja és Kasza Róbert világ- és Európa- bajnok öttusázó buzdítja majd a bátrakat. A jó hangulatról a Boombatacuda együttes gondoskodik. Este hét órakor a Fő téren retró partit rendeznek, 20 órától tűzzsonglőrshow, éjfélkor Dobó Zoltán polgármester mond ünnepi köszöntőt a pezsgőbontás előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!