Bulivan

2015.07.23. 08:06

Varázslatosan eklektikus utcazene

Veszprém – A fantasztikusan sikerült nyitónap után csütörtökön tovább folytatódik a mulatság a megyeszékhely belvárosát nyüzsgő méhkassá változtató Utcazene Fesztiválon. Ajánló a második napra.

Szabó Péter Dániel

Hiába a trópusi a hőség, Veszprém belvárosa megtelt emberekkel szerda este. Nem is csoda, hiszen a továbbra is teljesen ingyenes Utcazene Fesztivál felhozatala talán minden eddiginél izgalmasabb.

Csütörtökön például már délután négykor érdemes ott lenni a Kölcsey könyvesboltnál található kisszínpadnál, hiszen az egyszemélyes zenekarként funkcionáló, őrületesen tehetséges Kéri Samu, azaz művésznevén Szipka Loops ad koncertet az utcazenész verseny keretében.

Este aztán beindul a nagyüzem, szinte minden helyszínen gyöngyszemekbe botlik majd a lelkes fesztiválozó.

Az Óváros téren a Szlovéniában elképesztően népszerű, stílusát tekintve az elektronikus tánczenét, a swinget és a jazzt mixelő Manouche húzza, utánuk pedig a blues és a hip-hop nagyszerűségére építő francia Scarecrow bazsevál majd.

A Hangvillánál felállított nagyszínpadon a szintén gall, rockabilly swingben utazó Mac Abbe et le Zombi Orchestra, valamint egy teljesen őrült kanadai-francia-izraeli trió, a Dirty Honkers koncertezik.

Ami a kisebb színpadok programjait illeti, a bőség zavarával küzdhet minden látogató, hiszen egyszerre kellene elcsípni a Kossuth utca felső részén a mindig óriási bulit prezentáló I Skarbonarit, a Vár áruház előtt a pszichedelikus swingből, arab reggae-ből, balkáni jazzből és folk hip-hopból építkező Bukaharát és a Kölcsey könyvesboltnál a rockabilly német helytartóit, a Paul Mad Ganget. Közben pedig a szembejövő ismerősökkel is illene beszélgetni, így a csütörtöki menet sem érkezik egyszerűen kivitelezhető feladatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!