Bulivan

2015.12.30. 13:33

Gazdag programot kínálnak az ingyenes városi szabadtéri szilveszterek

Utcai futóverseny, meleg vízi fürdőzés, könnyűzenei koncertek, utcabál és tűzijáték - ez a szabadtéri szilveszteri kínálat városainkban.

Munkatársainktól

AJKA

A szilveszteri futást délután három órakor indítják a város főteréről. Az esti szórakozás kilenc órakor kezdődik a Madarak házibuli-zenekarral. Éjfélkor tűzijáték és újévi köszöntő várja a vendégeket, majd hajnali három óráig folytatódik a buli. A rendezvény vendége Rácz Gergő énekes, zeneszerző.

BALATONKENESE

Balatonkenesén a Kultúra Háza előtti rendezvénysátorban várják városi szilveszterre a mulatni vágyókat. Az önkormányzat előzetes, ingyenes bejelentkezés esetén éjfélkor egy pár virslire és pezsgőre is vendégül látja a bulizókat. A talpalávalót Budai Roland szolgáltatja, éjfélkor zenés tűzijáték látható.

PÁPA

Idén is a Hét Csillag Kulturális és Sportegyesület ostormenetével kezdődik a pápai szilveszteri mulatság, a hagyományőrzők felvonulása a Március 15. térről indul 13.30-kor. 14 órától óévbúcsúztató futóversenyen vehetnek részt a sportolni vágyók, akik három különböző életkori kategóriába nevezhetnek, emellett kortól függetlenül kétezer méteres örömfutás is lesz. Az esti programok a Fő tér fedett színpadán 20 órakor startolnak el az Optikai Csalódások fellépésével, melyet tréfás újévi köszöntők követnek, majd a Stage Door együttes szórakoztatja a közönséget. Tíz órától a Retro Trio lép színpadra, akiket az F. R. B. zenekar követ. 2016 első perceiben tűzijáték köszönti az új évet, ami után utcabulival és karaokepartival folytatódik az ünnepség.

TAPOLCA

Tapolcán az év utolsó napja sem telik eseménytelenül. Szilveszter délelőttjén a tóparton családi futóversenyre várnak idén is mindenkit, majd 11 órától bárki megmártózhat a Malom-tó 18 fokos vizében Schirilla Györggyel. Este a Fő téren zenés műsor lesz, 19 órától játszik a Sancred zenekar, 20 órakor tűzzsonglőr-show lesz, az éjféli köszöntő után az Unique játszik.

VÁRPALOTA

Várpalotán idén sem tartanak szabadtéri bulit szilveszterkor a belvárosban. Tűzijáték sem lesz, azt minden évben két alkalommal, júniusban a Diadal napja történelmi várjáték zárásaként, illetve a szeptemberi Várpalotai napokon láthat a közönség.

VESZPRÉM

Veszprémben idén is megtartják a hagyományos városi szilveszteri rendezvényt. A Boban Marković Orchestra koncertje este tíz órakor kezdődik az Óváros téren. Akik ellátogatnak Boban és Marko Marković bulijára, ezúttal is önfeledt, szabad örömzenélésre számíthatnak, ahol a balkáni és az európai zenei hagyományok keverednek a muzsikájukban. Éjfélkor tűzijáték köszönti az új évet, majd Selector Emka szolgáltatja a jó zenéket.

 

 

 

Címkék#szilveszter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!