nem bánja

2019.09.18. 08:52

Bakot lőtt a tyúkkal Bodrogi Gyula

A Hubertus-kereszt gyémánt fokozatával fejezte ki köszönetét a Vadászati Védegylet a Magyar Vadászok Nagykövetének, Bodrogi Gyulának. A művész még gyerekkorában szeretett bele a sportba.

Budapest, 2019. mrcius 6. Bodrogi Gyula, a Nemzet Sznsze cmmel kitntetett, Kossuth- s ktszeres Jszai Mari-djas sznmvsz, rendez, rdemes s kivl mvsz, a Halhatatlanok Trsulatnak rks tagja, Voith gi sznszn frje a Hogy volt?! cm tv-msor felvteln, az MTVA Kunigunda utcai gyrtbzisnak SZOP stdijban. A msorban a meghvott vendgek Voith gi Jszai Mari-djas sznszn, rendez, rdemes mvsz plyjt, munkssgt idzik fel. MTVA Fot: Zih Zsolt

Forrás: MTVA

Fotó: Zih Zsolt

Bodrogi Gyula a fővárosban látta meg a napvilágot, de rengeteg időt töltött vidéken. Saját maga készítette első fegyverét, egy tejgumis csúzlival riogatta a verebeket – írja a Bors.

„Igazából Benkő Gyulának köszönhetem, hogy vadász lett belőlem” – emlékezett vissza a művész. „Annyit beszélt az élményeiről, hogy már alig vártam, hogy egyszer én is kipróbálhassam a dolgot. Aztán, 1971-ben Gyula beajánlott a vadásztársaságba, és én ott ragadtam. Bevallom, Gyuszi nem mondott igazat, hiszen ő élményekről beszélt, én pedig a csodával találkoztam és randevúzok azóta is” – tette hozzá.

Első vadja egy fácán volt, igaz, büntetést fizetett érte.

„Fácánkakasra mentünk. Alig voltunk pár perce a hajtáson, amikor felröppent előttem egy, én pedig durr, leszedtem szegényt. Büszkén mutattam, tessék, nézzétek, ez vagyok én, a nagy vadász. Aztán mehettem a kocsmába, büntetésből rendelhettem egy láda sört, mert kakas helyett, ha nem is bakot, de tyúkot lőttem” – mesélte nevetve.

Bodrogi Gyula pontosan emlékszik első nagyvadjának elejtésére. Gemenc környékén sikerült egy szarvasbikát lőnie, amit azóta is köszön segítőjének, aki elvezette a tuti helyre.

Mint mondta, neki már csak pontosan kellett céloznia. A lövés jól sikerült, a vad nem szenvedett. És a másik sem, amelyikkel hosszan szemezett.

„Már hosszú ideje gubbasztottam a bokorban, kitartóan fújtam a szarvascsalogató sípot. Egyszer csak, hat-hét méterre az orrom előtt feltűnt egy gyönyörű bak. Rám nézett, kicsit meglepődött, majd nyugodtan legelészni kezdett. Kicsit közelebb is jött, szemeztünk jó hosszan, majd megugrott és faképnél hagyott. Akkor vettem észre az ölemben a puskát, de már késő volt” – mondja a színész.

Színház, szinkron, fellépések és a nagy szerelem, a vadászat, Bodrogi mégsem érzi, hogy valamelyiket el kellene engednie:

„Színház nélkül nem élhetek, a közönséget imádom, a szerelmet pedig nem hagyom el. Csak egyeztetni kell, és akkor minden rendben van, indulhatok a lesre.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!