Elfertőződött

2021.01.17. 19:50

Megdöbbentő: kinyomott egy pattanást, majdnem meghalt

Hiába mondta a felesége, hogy ne piszkálja az arcát, a férfi hajthatatlan volt.

Forrás: Shutterstock

Egy ember azután került kórházba, hogy az állán kinyomott egy pattanást. A kínai lapok által csak Csen úrnak nevezett férfit nagyon zavarta az állán éktelenkedő csúnyaság, ezért úgy döntött, kezelésbe veszi az ügyet és puszta kézzel nyomja ki azt.

A kínai Csangcsu városában élő férfi, nemsokkal azután, hogy kinyomta a pattanást, belázasodott, majd a szája brutálisan feldagadt.

Mire kórházba került, addigra a fertőzés már elérte a tüdejét és végül életveszélyes állapotban, kétoldali tüdőgyulladással került az egyik városi kórház intenzív osztályára. A férfi jelenleg is az életéért küzd írja a Daily Starra hivatkozva a Borsonline.hu.

A férfi kezelőorvosa szerint az orrot nem véletlenül nevezik a halál háromszögének.

A halál háromszöge elnevezés amiatt alakult ki, hogy az orr és kb. háromszög alakban a környező bőrterületek vénás elvezetése részben a szem körüli vena ophtalmica anastomosisain keresztül történik, ami bevezet a koponyán belülre, a sinus cavernosushoz, így ha egy komolyabb gyulladás alakul ki az orr bőrén (például egy furunkulus), akkor abból kezelés nélkül akár halálos gyulladás és trombózis is kialakulhat. Emiatt nem igazán szerencsés még egy mezei gennyes pattanás piszkálása sem az orron vagy közvetlen környékén, legalábbis a teljes erőből való nyomkodás nem javallott.

Borítókép: Illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!