Megéri?

2021.03.07. 15:40

Micsoda? Ötvenezer forintot kérnek ezért a különleges kávéért

Olyan alapanyagból készül az egyik kávé, hogy annak rendesen meg is kérik az árát.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Egy ausztrál kávézó feltett az itallapjára egy olyan tételt, ami hajmeresztő árat kapott. A 198 ausztrál dollárba, vagyis nagyjából 50 ezer forintba kerülő kávé sokak érdeklődését keltette fel: egyesek szerint lehúzás, akik viszont kipróbálták, azt mondják, megéri – nyilatkozta a Gesha Cafe nevű kávézó tulajdonosa, Ken Taing – írja a Borsonline.hu.

A gésa névre keresztelt kávébabból készült különlegesség azért ilyen drága, mert beszerzése mellett termesztése is rendkívül komplikált.

A gésababot a világ több pontján termesztik, például Kolumbiában is, mégis a Panamában beszerezhető babot tartják a világon a legjobbnak, mivel csak ott valósulnak meg azok a természeti adottságok, amelyek között tökéletes minőségű lesz.

A gésabab termesztésének körülményei kifejezetten specifikusak: a meghatározott tengerszint feletti magasság mellett vulkanikus talajra és kifejezetten a Boquete nevű panamai, hegyvidéki város mikroklímájára van hozzá szükség.

Címkék#Kávé

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!