Ország-világ

2021.01.20. 14:56

Saját fiát szúrta nyakon egy nő Jászapátin

Mindent el akart adni a házból a 26 éves férfi, de az édesanyja ezt nem hagyta, több késszúrással állította meg fiát.

Forrás: Shutterstock

A 26 éves, munkanélküli, hosszabb ideje drogozó fiú 2021. január 16-án hajnali egykor ért haza jászapáti otthonukba, és elkezdett pénzzé tehető vagyontárgyak után kutatni. Először a hűtőben található élelmiszereket akarta magával vinni, de ezt 57 éves anyja megakadályozta. Ezért a fiatalember azzal állt elő, hogy leszereli a házról az ereszcsatornát és azt fogja eladni. A nő azonban megtiltotta fiának, hogy bármit elvigyen otthonról – írja a Borsonline.hu.

Összevesztek, vitájuk pedig dulakodássá fajult.

Ezt követően a férfi leült az ebédlőben. Ekkor az édesanyja, aki folyamatosan azzal fenyegetőzött, hogy megöli őt, kiment a konyhába, magához vett egy 14 centi pengehosszúságú háztartási kést, visszatért, majd a neki háttal ülő fiát háromszor nyakon szúrta vele. A férfi ellökte magától az anyját és kimenekült a házból.

A nő maga jelentette be a 112-es segélyhívón, hogy megszúrta a fiát, aki egyébként nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett – tájékoztatta a Borsot a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség szóvivője.

Az ügyészség azért indítványozta a gyanúsított bűnügyi felügyeletét, mert fennáll a veszélye annak, hogy a kényszerintézkedés nélkül a megkísérelt bűncselekményt véghez vinné. A nyomozási bíró 2021. január 18-án elrendelte a gyanúsított bűnügyi felügyeletét. A végzés nem végleges, a nő védője fellebbezett.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!