Bulvár

2009.08.26. 06:59

Próbaidős büntetésre ítélték Chris Brownt

Los Angeles - Próbaidős büntetést kapott és közmunkára ítélték Chris Brown rappert, aki még februárban bántalmazta barátnőjét, Rihanna barbadosi énekesnőt.

MTI

Egy Los Angeles-i bíróság keddi ítélete szerint a rappernek szűkebb hazájában, Virginia államban kell végeznie a fizikailag megerőltető közmunkát, amelynek ideje 180 nap. Patricia Schnegg bírónő emellett elrendelte, hogy a zenész vegyen részt a családon belüli erőszakot elkövetők számára kialakított egyéves programban.

A döntés értelmében Brown nem veheti fel a kapcsolatot Rihannával, akitől távoltartási végzés is tiltja. A 100 méterben megszabott tilalmi korlátot kizárólag szórakoztatóipari rendezvények alkalmával hagyhatják figyelmen kívül, ekkor 10 méter az érvényes távolság.

Az énekes ötévi próbaidőben részesült, ha megszegi az előírásokat, kemény büntetés fenyegeti.

A keddi döntéssel a bírónő helyben hagyta azt a megállapodást, amelyet Brown ügyvédjei kötöttek az ügyészséggel. Az egyezség szerint Brown beismerte tettét, ennek fejében pedig megúszta a börtönt.

Chris Brown a Grammy-díjátadó előtti estén emelt kezet a világhírű énekesnőre. Többször megütötte, az autó ablakának lökte és megharapta egyik ujját, illetve fülét. A fiatal rappert bántalmazás és fenyegetés miatt helyezték vád alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!