Bulvár

2009.10.31. 05:16

Vízivóversenyen halt meg egy rádióhallgató

San Francisco - Kártérítést kell fizetnie egy amerikai rádiónak, miután az egyik hallgató az adó által rendezett ivóversenyen lelte halálát.

MTI

A csütörtöki bírósági ítélet szerint a KDND-FM rádió 16,5 millió dolláros kártérítést köteles fizetni az elhunyt családjának.

Az adó két évvel ezelőtt rendezett vízivóversenyt, amelyen azt nyilvánították győztessé, aki a legtöbb vizet itta meg anélkül, hogy kiment volna a vécére vagy szervezete más úton vált volna meg a víztől. A győztest Nintendo játékkonzollal jutalmazták.
   
A megmérettetésen a 28 éves Jennifer Strange is részt vett. Nem ő nyerte meg a versenyt, de rögtön az ivászat után fejfájásra kezdett panaszkodni. Hazament, később holtan találtak rá. A boncolás szerint vízmérgezésben halt meg, vagyis szervezetébe rövid idő alatt került nagy mennyiségű folyadék.
   
A haláleset után a család 34 millió dolláros kártérítést követelt a rádióadótól, az esküdtszék végül 16,5 milliót ítélt meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!