Bulvár

2009.12.27. 09:41

Robin Hood Las Vegasban - Kifosztja a kaszinókat, segít a szegényeknek

Nem, ez nem egy újabb hollywoodi film címe, hanem egy városi legenda: a klasszis szerencsejátékos rászoruló családoknak nyer pénzt a kártyaasztalnál - elveszi a gazdag kaszinóktól, hogy odaadhassa a szegényeknek.

Kiss Nikolett

A detroiti házaspár Kurt és Megan Kegler számára nem tűnt túl biztatónak a jövő – lányuknál agytumort diagnosztizáltak, és 35 ezer dollár adósságuk volt. Ám ekkor csörgött a telefon, és egy férfi segítséget kínált - írja a Telegraph.

A titokzatos férfi elmondta magáról, hogy profi szerencsejátékos, aki kiválasztja a rászoruló családokat, hogy a nyereményét nekik adhassa. Repülőt küldött a házaspárnak, ami egyenesen Las Vegasba repítette őket, ott pedig limuzinon jutottak az egyik hotelbe, ahol végre találkozhattak jótevőjükkel. Kétkedésük pedig hamarosan szertefoszlott: láthatták amint a férfi hatalmas összegekkel játszik a blackjack-asztalnál, majd amikor meglett a kívánt összeg – 35 ezer dollár – átnyújtotta a zsetonokkal teli zacskót Kurt Keglernek.

A történet közel egy éves, és részévé vált a titokzatos kártyajátékost övező legendának, akit "Robin Hood 702"-ként emlegetnek (a 702 Las Vegas iránytószáma). A férfi egy honlapot is üzemeltet, ahol azt ígéri, hogy kifosztja a kaszinókat, a pénzzel pedig a rászorulókat segíti. A beérkező kéréseket csak egy feltétellel teljesíti: az összeg nem lehet több 50 ezer dollárnál.

A modern kori Robin Hood valódi kiléte ismeretlen. Bár adott már televíziós interjút, az arcát árnyék takarta. A leírások szerint fehér férfi, magas, és általában egyszerű farmert és pólót visel. A las vegas-i kaszinók vezetői úgy ismerik, mint aki hat számjegyű összegeket nyer és veszít egyetlen éjszaka alatt.

Valóság a kártyaasztalok Robin Hoodja, vagy csupán egy furfangos átverés? Az igazságot csak azok tudhatják, akiken már segített, valamint a következő kiválasztott: újév napjára ugyanis újabb nehézsorsú családnak fogja anyagi gondjait megoldani a jótevő szerencsejátékos. A választás azonban nehéz lesz: a honlapjára naponta közel 300 kérés érkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!