Bulvár

2009.11.20. 10:44

2011-ben véget ér az Oprah Winfrey Show

Los Angeles - Hamarosan lezárul a televíziózás egyik korszaka, Oprah Winfrey pénteken ugyanis bejelenti, hogy 2011-ben befejezi világhírű talkshow-ját.

MTI

Winfrey élő adásban számol be döntéséről és az okokról, amelyek miatt úgy döntött, hogy 25 év múltán, 2011-től már nem jelentkezik az Oprah Winfrey Show, a műsor, amelyet a világ egyik legsikeresebb tévéműsorának tartanak.

A televíziós beszélgetős műsorok koronázatlan királynője mindazonáltal nem tűnik el a képernyőről, ha minden igaz, saját, hamarosan induló csatornáján, az OWN (Oprah Winfrey Network) nevű adón lesz látható. A kábeltelevízió a Discovery Health Channel helyét veszi át, és az Egyesült Államok több mint 70 millió háztartásában lesz fogható. Annyi azonban bizonyos, hogy a The Oprah Winfrey Show jelenlegi formájában 2011 után már nem lesz látható.

A Chicagóból sugárzott, az ABC csatornán napközben jelentkező talk show a televíziós ipar egyik legnagyobb "pénzcsinálója", az Egyesült Államok mellett több mint 140 ország veszi át a műsort, amelynek napi nézettségi átlaga Amerikában eléri a  7,1 milliót.

A műsor jelentette Winfrey médiabirodalmának alapkövét, erre épült a híresség által kiadott magazin, az O, valamint a könyvklub, amellyel Oprah Winfrey sokak szerint újra olvasásra bírta a nézőket, emellett pedig számos írónak hozott hírnevet. Az évtizedek alatt az 55 éves Oprah Winfrey az Egyesült Államok egyik legbefolyásosabb véleményformálója lett, vagyonát a Forbes magazin 2,7 milliárd dollárra becsülte. A 2008-as elnökválasztási kampány alatt nyilvánosan kiállt Barack Obama mellett, választási sikerét meg is könnyezte.

Oprah stúdiójának kanapéján számos híresség fordult meg, itt beszélt először pigmenthiányt okozó bőrbetegségéről Michael Jackson, és ugrált Katie Holmes iránti szerelmét demonstrálva az ülőalkalmatosságon Tom Cruise. Legutóbb Sarah Palin republikánus politikus, korábbi alelnökjelölt beszélt hosszasan most megjelent könyvéről, és hosszú szünet után Oprah Winfreynél tért vissza a nyilvánosság elé Whitney Houston.

Az elmúlt években a televíziós személyiség bőkezű adományokkal lepte meg a rászorulókat, erről műsorában számolt be. Előfordult, hogy a stúdióban helyet foglaló közönséget vette le lábáról, nem kisebb ajándékkal, mint egy-egy autóval. A hallgatóság soraiban helyet foglaló háromszáz ember lett gazdagabb egy kocsival, Winfreynek ez hétmillió dollárjába került.

"A legnagyobb tisztelettel vagyunk Oprah iránt, csak a legjobbakat tudjuk  kívánni neki jövőbeli terveihez. Tudjuk, hogy ami csak a kezébe kerül, abból siker lesz. Várjuk a közös munkát a hátralévő időszakban, és remélhetőleg a későbbiekben is" - fogalmaz a showt vetítő televíziós vállalat közleménye.

"A semmiből jöttem. Semmi hatalom, semmi pénz. Még a gondolataim sem a sajátjaim voltak. Nem volt szabad akaratom, saját hangom. Most már megvan a lehetőségem, a hatalmam és az akaratom, hogy naponta milliókhoz szóljak. Én, aki a semmiből jöttem" - fogalmazott korábban Oprah Winfrey az általa megtett útról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!