Bulvár

2011.09.21. 15:04

Hajdú Péter a celebvilág vonzásában

Másfél éve indult bulvárműsora az egyik kereskedelmi csatornán. Ellendrukkerei természetesen vannak, de ez nem zavarja, azt mondja, mindig a közönség mond ítéletet. Ha érdekes a műsor, sokan nézik, ha érdektelen, kevesen. Hajdú Péter nem panaszkodik, a nézettségi adatok azt igazolják, jó úton jár.

Horog László

Az utóbbi hónapokban  a kereskedelmi tévén futó műsora is nyári szünetet tartott  jutott ideje családjára, nejére és két gyermekére. Kétszer nyaraltak Cipruson, valamint sokat időztek Balatonföldváron a családi nyaralóban. Az utóbbi napokban felgyorsultak körülötte az események, van munkája bőven, ugyanis a TV2-n vasárnap esténként futó népszerű műsora mellett a nemrég elindult új valóságshow-nak, az ÖsszeEsküvőknek ő a producere. Ez a csatorna legnagyobb második félévi tendere, kötött formátumú, külföldi licencműsor, egymilliárdos költségvetésű produkció, amit teljes egészében rá bíztak.


A Frizbi kapcsán büszkén jegyzi meg, örül annak, hogy Robert de Niro csak neki nyilatkozott, valamint szakmai bravúrnak tartja Orbán Viktor miniszterelnökkel készített interjúját is. Amikor közbevetem, hogy utóbbi túl személyes hangvételűre sikeredett, azt mondja, ez volt a cél, ez külföldön megszokott, hogy a politika első embere beengedi a riportert és a kamerát közvetlen életterére, a családjába. Hazánkban erre eddig nem volt példa.

A hazai hasonló szórakoztató celebműsorokat külföldi minták alapján építették fel elődei, nem titkolja, ő is vett példákat, leginkább a tengerentúlról, a közönségtől nemrég elköszönt Jay Leno, valamint Conan O'Brien és David Letterman hatást gyakorolt munkásságára. Azonban azt mondja, nem őket utánozza.
 - Az én stílusom egyedi, attól különleges, hogy megnyílik nekem a miniszterelnök, de ugyanúgy el tudok beszélgetni Fekete Pákóval is. Pedig két, meglehetősen különböző személyiségről van szó. Vannak interjúalanyok, akiket különösebb nehézség nélkül sikerül behívni a stúdióba, de akad, akin nagyon sokat dolgozunk, míg elvállalja a szereplést. Robert de Niro ilyen volt. Nagyon vékony jégen táncoltunk a Raffael Sándorral való, a börtönben készített interjú kapcsán is, sokan ellenérzésüket fejezték ki, amikor elkezdtük promotálni az ominózus adást. Úgy gondolom, gyilkost nem lehet felmenteni, a riporternek az a dolga, ha az interjú-alany vállalja a szereplést, hogy igenis sarokba kell szorítani. 

- Többen mondják, a kereskedelmi csatornák butítják a nézőket. Úgy gondolom, a nézői ízlést átformálni nagyon nehéz, a műsoroknak kell hozzájuk alkalmazkodniuk. Nekem kell idomulnom a képernyő elé ülőkhöz. Hiába mondom, hogy a műsorom igényes, de ha alig nézik, a csatorna vezetése azonnal szerződést bont velem. Mindig a közönség mond ítéletet. Ha jó a műsorom, jó a nézettség, ha nem túl érdekes témákat dolgozunk fel, rosszabb. Összességében nincs okom panaszra. Igyekszünk olyan eseteket feszegetni, amelyek érdeklik a közvéleményt. Gregor Bernadett és Magyar Attila azóta véget ért románca nálunk bukott ki, Deutsch Tamás sokakat sértő bejegyzései nálunk kaptak először komolyabb figyelmet. A népszerű humorista, Böröczky József is nekünk nyilatkozott súlyos betegségéről, ő sajnos nemrég elhunyt.


Hajdú Péternek 1997-ben indult első műsora a két évvel később megszűnt MSat kábelcsatornán. Tudatosan építkezett, közgazdász diplomát szerzett, három nyelvvizsgája van. Felesége Sarka Kata. - Boldogok vagyunk együtt, nagyon büszke vagyok rá és a két gyermekünkre, Noémire és Dávidra - mondja a műsorvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!