Bulvár

2011.09.06. 12:24

Íme Harbor, a világ leghosszabb fülű kutyája

Lábnyi hosszú - mármint bő 30 centis - egy kutya füle, amivel bekerült kedden a Guinness Világrekordok 2012-es kötetébe a leghosszabb fülű kortárs kutya kategóriában.

MTI

Az eb neve Harbor, Colorado államban él, nagytestű, fajtáját tekintve mosómedvekopó. (Ezt a fajtát Amerikában tenyésztették ki elsősorban fára mászni képes állatok, például mosómedve vadászatára.) Harbor fülei nem egyformák: egyik hosszabb, mint a másik. Az egyik a bal, amely csak 31 centi és 1 milliméter, a másik pedig a jobb, amely 34 centi és 3 milliméter. A kortárs kutyafülrekorder immár 8 éves. Kölyökkorában sokszor rálépett füleire és emiatt gurulva érkezett lépcsők aljára. 
   


Az abszolút világcsúcsot ugyanakkor nem Harbor tartja, hanem egy Tigger nevű néhai honfitársa, amely 2009-ben múlt ki. Fülei 34,9 és 34,3 centi hosszúak voltak, így összesítésben 3,8 centivel haladták meg Harbor "fejvitorláit". Ugyanakkor, ha mindkét ebnek csak a hosszabb fülét vesszük, akkor mindössze 6 milliméterrel marad el Harbor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!