Bulvár

2011.10.21. 09:27

Szakértő: Jackson halálát az infúzióban adott propofol okozta

A Conrad Murray által infúzióval beadott a propofol okozta Michael Jackson halát - vélekedett csütörtökön az orvos ellen folyó büntetőper vádjának orvosszakértője, aki egyúttal "őrült forgatókönyvnek" minősítette a védelem állítását, hogy az énekes önmagának kötötte volna be a műtéti altatót.

MTI

Steven Shafer látványos demonstrációval mutatta be az esküdteknek, hogyan juthatott a halálossá vált műtéti altató a sztár szervezetébe. A szakértő elvetette, hogy az énekes magának adta volna be a propofolt, illetve, hogy azt szájon át vette volna be, és az vált volna végzetessé. Kizárta azt is, hogy Jackson orvosa tudta nélkül nagyobb dózisban nyugtatót vett be a műtéti altató bekötése előtt.
   


Egyúttal valószínűsítette, hogy Murray nagyobb adag propofolt adott be a sztárnak, mint amennyit a rendőrségnek bevallott. A szakértő hangot adott annak a meggyőződésének, hogy Murray vétkes hanyagsággal járt el az infúzió bekötése és adagolása során.

Pénteken a védelem orvosszakértőjének meghallgatásával folytatódik Jackson orvosának a pere. Ha az esküdtek bűnösnek találják gondatlanságból okozott emberölésben, akár négyévi börtönbüntetést is kaphat.
Michael Jackson 2009. június 25-én hunyt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!