Bulvár

2012.01.31. 12:43

Assange a Simpson családban vendégszerepel

"Vendégszereplőként" tűnik fel a Simpson család című rajzfilmsorozatban a politikai-diplomáciai kiszivárogtatásairól ismertté vált WikiLeaks oknyomozó portál alapítója, Julian Assange.

MTI

Az ellentmondásosnak ítélt Assange parányi szerepet kapott az Egyesült Államokban február 19-én adásba kerülő epizódban: Homer és családja szomszédját alakítja majd. A figura Assange hangján szólal meg.

A szóban forgó részben Simpsonék - Homer, Marge, Bart, Lisa és Maggie - elköltöznek korábbi lakhelyükről, a képzeletbeli Springfieldből, új szomszédjuk pedig nem más, mint Julian Assange.

Al Jean, a nagy sikerű széria egyik producere hangsúlyozta, a stáb tudatában van annak, hogy Assange személye "ellentmondásos", de a műsorban nem kapott helyet a körülötte folyó jogi hercehurca, az írók szatirikus hangvételben jelenítik meg a WikiLeaks alapítóját, aki Nagy-Britanniában mondta fel szövegét a vendégszereplésével készült epizódhoz.

 Julian Assange ellen eljárás folyik szigetországban, a férfit jelenleg házi őrizetben tartják London mellett. Vádlottként szerdán kell megjelennie a brit felsőbíróság előtt, hogy döntés szülessen Svédországnak történő kiadatásáról. Assange-ot szexuális zaklatással vádolja a WikiLeaks két korábbi önkéntese.

Nemcsak Assange, a divatvilág jeles alakjai is sárga bőrűvé váltak. Karl Lagerfeld, Donatella Versace, Coco Chanel vagy épp Anna Wintour, az amerikai Vogue főszerkesztője ugyan nem a sorozatban tűnik fel, de így is belecsöppent Simpsonék világába. A tervezők és a divatipar más hírességei Simpson-változatát Alexsandro Palombo olasz művész alkotta meg, hogy elmondása szerint így adjon szatirikus képet a divat világáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!