Bulvár

2012.03.27. 09:11

Damu Roland sírva beszélt az ellene gyártott összeesküvés elméletekről

A múlt héten a Fővárosi Törvényszéken ítélet született Damu Roland ügyében, akit azzal vádoltak, hogy bántalmazta és megerőszalkolta volt barátnőjét, Palácsik Tímeát.

Nánási Regina

Damu Roland ügye már csaknem két éve húzódik. A színészt 2010. november 18-án hajnalban kommandósok teperték a földre saját lakásában. Nemi erőszakkal vádolták. Egy hete, hogy négy és fél év börtönbüntetésre ítélte a bíróság, jogerősen.

Damu Roland és ügyvédje nem nyugszik bele a jogerős ítéletbe, és kiskapukat keresnek.

Damu Roland és ügyvédje a Frizbi című műsorban beszélt a történtekről.

Damu Roland mindvégig tagadta, hogy az ellene felhozott bűncselekményeket elkövette volna. Ragaszkodott igazához az ítélet után is. Ő azt mondja, nem erőszakolta meg Palácsik Tímeát, nem zárta be és nem verte meg, bár azt elismerte, hogy két pofont adott neki.

A bizonyítékok alapján azonban a bíróság úgy ítélte meg, hogy Damu Roland megerőszakolta Palácsik Tímeát. Damu Roland szerint nem a bizonyítékok alapján ítélt a bíróság. Ő úgy véli, arról van szó, hogy a lányt találták szavahihetőbbnek.

A nemi erőszak mellett súlyos testi sértéssel is vádolják a színészt. Damu Rolandról köztudott, hogy elég hamar kijön a sodrából, ezt több felvétel is alátámasztja. Palácsik Tímea azt állatja, hogy Damu Roland megverte őt, ennek nyomairól orvosi látlelete is van. A színész szerint két biciklis balesetről van szó, amikor Tímea elesett, és megütötte a bokáját. Ha a ő azt állítja, ezeket a sérüléseket én okoztam, akkor hazudik - mondta Damu Roland.

Az eljárás során felbukkantak érdekes bizonyítékok és tanúk. Mint például az, hogy a bírónő és Palácsik Tímea rokonságban állnak egymással, vagy Margit néni, aki hallott egy olyan beszélgetést, amikor arról volt szó, hogy Palácsik Tímeáék meg fogják szivatni Damu Rolandot. A színész úgy gondolja, azzal a K. Péterrel találta ki volt barátnője ezt az egész történetet, akinek régóta tetszett Timi. Állítja, többen is jelentkeztek nála, akiknek ez a bizonyos K. Péter elmondta, az egészet csak kitalálták.

Damu Roland azt is sérelmezte, hogy az ő ártatlansága mellett tanúskodók közül alig hallgattak ki valakit, míg Tímea mellett olyanok állhattak ki, akik fél éve ismerték a lányt.

Damu Roland sírva mondta, hogy mélyen elítéli a nemi erőszakot, és nagyon sajnálja azokat a nőket, akiknek ezt át kellett élnie. De Palácsik Tímeát ő nem erőszakolta meg.

A színész élete tönkrement. Édesapja 60. születésnapján mondta ki az ítéletet a bíróság. A 17 éves fia súlyos betegségben szenved. A mellette végig kitartó menyasszonyának nem tud egy csokor virágot venni, mert nincs pénze. Szállodában lakik, mert nincs otthona, se pénze, hogy béreljen egy lakást. A színészi karrierje derékba tört, egyetlen szinkrostúdió alkalmazza.

Damu Roland egyszerűen nem tudja elképzelni, hogy ártatlanul börtönbe kerüljön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!