Bulvár

2012.03.21. 08:41

Rekord: három kilométeres menyasszonyi ruha

Három kilométeres menyasszonyi ruhában léghajózott egy divatmodell Romániában, hogy Hollandia világrekorderi címet veszítsen.

MTI/AP

A ruhát nem szabták el, uszályát szándékosan hagyták több kilométeresre, hogy elég hosszú legyen az eddigi Guinness-rekord megdöntéséhez, amellyel Hollandia büszkélkedhetett. Bár a modellmenyasszony léghajón láttatta magát és maratoni uszályát egy bukaresti főút felett, a nép nemigen törődött vele. Néhány járókelő ugyan felpillantott a hőlégballonos hajóra, ám a többség rá se hederített.

 

 

Az uszályon száz napig dolgozott 10 varrónő, az alapanyag Franciaországból és Itáliából érkezett. A menyasszonyi ruhát egy román divatszalon csináltatta, a bemutatót pedig az idei bukaresti esküvői vásár házigazdáival közösen szervezte.

Az uszályt viszály szülte: az Európai Unión belül Hollandia ellenzi, hogy Románia a vízummentes utazási övezet tagja lehessen, ezért sok román dühös a hollandokra.

"Ha Hollandia nem enged be minket Európába, kiebrudaljuk a rekordok könyvéből" - mondta Alin Caraman, a kétévente tartott esküvői vásár szervezője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!