Bulvár

2012.04.11. 17:02

Lehullt a lepel a Simpson család városának titkáról

A Simpson család (The Simpsons) című amerikai sorozat készítője, Matt Groening maga mondta el, hogy a népszerű figuráknak otthont adó várost az Oregon állambeli Springfieldről mintázta.

MTI

A legendás sorozat alkotója a Smithsonian magazinnak adott interjújában közölte, hogy azért esett a választása Springfieldre, mert ez az egyik leggyakoribb városnév az Egyesült Államokban. "A műsor sikerébe vetett hit miatt arra gondoltam, ez a név nagyszerű választás lesz, mivel mindenki azt fogja hinni, hogy az ő városáról van szó: és így is történt" - idézte az alkotót a BBC brit közszolgálati tartalomszolgáltató internetes oldala (www.bbc.co.uk ).

Az 1989 óta műsoron lévő sorozat a leghosszabb ideje futó sitcom, illetve animációs program az Egyesült Államokban. A műsor kulturális jelenséggé nőtte ki magát: egyetemi kurzusokat szentelnek a tanulmányozására. Maga a sorozat is sokszor tréfálkozott a valódi Springfield helyének elrejtésével. Az egyik epizódban például Lisa rámutat a térképen a városra, ám Bart feje véletlenül éppen akkor téved a kamera elé.

 

 

Groening szerint annak idején nagy hatással volt rá a Father Knows Best (Apa jobban tudja) című amerikai sorozat is, amely szintén egy Springfield nevű helyen játszódott. Az Egyesült Államok északnyugati részén fekvő Oregon állambeli Springfield mindössze 160 kilométerre délre fekszik Portlandtől, Groening szülővárosától.

A jelek arra utalnak, hogy az oregoni Springfield már 2007 óta tudott a különleges kapcsolatról: Groening ugyanis még A Simpson család - A film (The Simpsons Movie) című mozi premierje előtt ellátogatott a városba. Az alkotó mostani bejelentésének hallatán egy helyi illetékes mindössze annyit mondott: "Oh, persze, tudunk róla".

Az adatok szerint legkevesebb 34 város viseli a Springfield nevet az Egyesült Államokban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!