Bulvár

2012.05.10. 14:14

Újabb fantasztikus szálloda épül Dubajban (videó)

Tenger alatti szálloda épül lengyel tervek alapján Dubajban: az elképzelések szerint a vendégek a tengerszint alatt 10 méter mélyen elhelyezett diszkosz alakú lakrészben bérelhetnek szobákat.

MTI

Az Egyesült Arab Emírségekben (EAE) épülő 120 millió dollár értékű beruházás tervei a tengermelléki Gdansk műszaki egyetemén készültek.

A http://www.deep-ocean-technology.com/" target="_blank" honlapon megtekinthető Water Discus Hotel fő alkotóeleme egy csaknem 1000 négyzetméteres víz alatti modul, amelyben 21 hangszigetelt vendégszobát alakítanak ki egy, szintén felszín alatti búvárközpont közvetlen szomszédságában. A lakosztályok speciális világítással rendelkeznek és panorámaablakaik szükség esetén különböző transzparenciájú redőnyökkel is besötétíthetők.

A tenger alatti világ rajongói a szobákhoz tartozó távvezérelt járművek segítségével kutathatják fel a tengerfenék zegzugait, így víz alá sem kell merülniük a helyi fauna és flóra titkainak megismeréséhez.

A tervek szerint a szállodai részt a tengerfenékhez három erős oszloppal rögzítik, a komplexum vízfelszín feletti, szintén diszkosz alakú moduljába pedig egy függőleges folyosó segítségével lehet feljutni lifttel vagy lépcsőn. A vendégek biztonsága érdekében veszély esetén a szálloda önállóan felmerül a felszínre, míg a felszínen található kisebb modulok mentőjárműként is használhatók.

A beruházásért felelős cégek elképzelései szerint a projekt a turisztikai és szállodai szolgáltatások új fejlesztési irányán kívül lehetőséget nyújt a víz alatti természetvédelem kiépítésére: a szállodában a tengeri ökoszisztémák védelmét szolgáló laboratóriumot is működtetnek egy új nemzetközi természetvédelmi kezdeményezés keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!