Bulvár

2016.05.23. 08:59

Néptánctól a fűnyírásig

Megyei körkép - Három Veszprém megyei település csatlakozott az idei Kihívás Napja programsorozatához. Kertán feleségcipelés is lesz.

Horváth Gábor

Idén május 25-én, szerdán tartják meg rendezvényt, amelynek célja a sportos életmód népszerűsítése, a fiatalok és idősebbek megmozgatása.Az alkalomból az ország számos pontján rendeznek programokat, az évtizedes hagyományú, Kanadából indult mozgalomhoz megyénkből ezúttal mindössze három település csatlakozott. Ugyanakkor ezek a községek ötletes, gazdag programválasztékot kínálnak az érdeklődőknek.

Kertán reggel fél nyolckor a művelődési ház előtt tartanak megnyitót, majd az óvodások biciklivel, vagy motorral, az iskolások pedig futva mennek intézményükbe. Délelőtt az iskolában, az óvodában és a munkahelyeken is lesznek sportos programok. Délután többek között közös néptáncot és fűnyírást, focitornát, biciklis túrát, valamint játékos versenyt (például: feleségcipelést) rendeznek.

Küngösön nyolc sportág (kerékpár, foci, tollaslabda, röplabda, méta, trambulin, kosárlabda, pingpong) különböző viadalain lehet részt venni és aki kedvet kap, a dekázó tudását is megmutathatja.

A szőciek 7.45-től közös sétával (indulás a polgármesteri hivataltól) és reggeli tornával nyitnak, majd sorversenyek következnek. A hagyományos vmegmérettetések, bemutatók mellett a csemegét a rókavadászat és a falusi gombakeresés jelenti majd, az eredményhirdetés 15.45-kor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!