Bulvár

2017.08.24. 19:00

Budapestre vonatozott Mira, a veszprémi labrador

VESZPRÉM Elszökött veszprémi otthonából, felszállt a helyi vasútállomáson egy vonatra és egészen a Déli pályaudvarig utazott Mira, az ötéves labrador. Chipje alapján került vissza gazdájához.

Kovács Erika

- Budapestről hívtak egyetemisták, hogy egy labrador velük sétál a Déli pályaudvaron, miután a kutya egy vonatról leszállt. A diákok arról is beszéltek, hogy az utasok elmondták nekik a pályaudvaron, hogy a négylábú Veszprémben szállt vonatra - idézi fel a nem mindennapi történetet Hegedűs Zsolt, az Állatvédő Egyesület Veszprém állatmentője. A fiatalember nem hitt a fülének, először azt gondolta, valami tréfáról lehet szó, aztán hamar kiderült, nagyon is valóságos az eset. Zsolt és párja, aki szintén állatmentő, azonnal autóba ült és elindult Budapestre a kutyáért. Közben a diákokkal tartották a kapcsolatot, akik közölték velük, hogy indulniuk kell, ezért a kutyust bevitték a forgalmi irodába. - Mire Veszprémből odaértünk, az irodánál már megetették a labradort pörkölttel, és adtak neki vizet is, ami után a kutya olyan mélyen elaludt, hogy alig tudtuk felébreszteni - említi Zsolt.

A budapesti Evellei Mónika, a veszprémi Prókai Edina és a szintén budapesti Gyócsi Eszter állatmentő Mirával, az ötéves labradorral, amely egyedül megjárta a fővárost - Fotó: Hegedűs Zsolt

A fiatalember ezután rátett egy pórázt a labradorra, hogy ne szökhessen tovább, és nehogy újabb vonatra szálljon fel, aztán keresett a közelben egy állatmentő egyesületet, hogy leolvassák a chipjét és azonosítani tudják a gazdát. Majd Zsolték felhívtak egy veszprémi állatorvosi rendelőt, ahol a chip alapján segítettek megtudni, honnan tűnt el a kis szökevény. Ki is derült, hogy a kutyus egy veszprémi család tulajdona. - Autóba ültettük a labradort és hazavittük, ahol kitörő örömmel fogadták - meséli el a kedves és szokatlan történetet Zsolt, aki hasonló esetről még nem hallott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!