Bulvár

2017.08.23. 18:15

Tapolcáról indult a Kowalsky meg a Vega legifjabb tagja

TAPOLCA Az egyik zenekari tag, az akusztikus gitáron játszó és vokálozó Tobak Dániel szülővárosában adott koncertet a Kowalsky meg a Vega zenekar. A hatalmas sikerű koncert előtt beszélgettünk Danival.

Tóth B. Zsuzsa

A Kowalsky meg a Vega zenekar első ízben látogatott a városba, bár, mint Danitól megtudtuk, a megyében már többször bemutatkoztak. A legifjabb tag szinte véletlenül csöppent a fiúk közé.

- Gitártechnikusként dolgoztam a zenekarnál 2015-től, aztán rá egy évre az elődöm megbetegedett, beugrottam helyette egy fél évig. Később felkértek a srácok, hogy csatlakozzak hozzájuk. Tapolcán, a Kazinczyba jártam általános iskolába, majd zeneiskolába, Farkas Mihály tanított gitározni, aztán gimnáziumban is itt tanultam, a Batsányiban. Itt élnek a szüleim és a nagymamám, jönnek ők is a koncertre. Itt még nem játszottunk, a közelben igen, Veszprémben két alkalommal. Nem lesz kivételezés, a május óta ösz-szeállt programot adjuk itt is, ahogy másutt. Nagyon sok koncertet adunk hazánkban idén, de Romániában is nyolcszor voltunk már a nyáron, épp tegnap jöttünk haza. De bírjuk a tempót, én legfiatalabbként pedig főként nem panaszkodhatom - mondta Dani. Megtudtuk még, hogy a kilencedik lemezük ezzel a címmel (Kilencedik) jelenik meg októberben, kilenc új számmal. Az album összefoglalja a zenekar 15 évét, úgymond egy születésnapi válogatás is lesz. A stílus marad a régi, de ahogy a zenekar tagjainak ízlése változik, úgy a zenéjük is folyton megújul. Azonban továbbra sem készülnek semmiféle megmérettetésre, nem vágynak eurovíziós vagy más babérokra. Örülnek, hogy a rádiók sokat játsszák a dalaikat, és a közönség élteti a zenekart.

A Kowalsky meg a Vega jelenlegi felállása (balról jobbra): Jimmy, Vidák Robi, Kowalsky, Sóder és Tobak Dániel Fotó: kowa.hu

ZENEKARI SZÁMTAN

15 év

8 nagylemez

6-szoros platina minősítés

40 000 eladott album
(becsült adat)

1 Fonogram-díj (Ötcsillagos)

15 milliós megtekintésű
a legnézettebb videójuk (Amilyen hülye vagy,
úgy szeretlek)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!