Bulvár

2009.11.22. 12:41

350 ezer dollárért kelt el Jackson kesztyűje

Háromszázötvenezer dollárért (63 millió forint) kelt el egy New York-i árverésen Michael Jackson híres fehér kesztyűje, amelyet a popsztár egy 1983-as tévés fellépésen viselt.

MTI

Jackson egy fekete zakójáért 225 ezer dollárt (40,6 millió forint) fizetett egy rajongója.A Jackson-emlékek voltak a Hard Rock Café szombati árverésének legnevesebb tárgyai, amelyekért a rajongók jóval a várakozásokon felül nyúltak a zsebükbe. A Julien'a aukciósház legkevesebb 50 ezer dollárt remélt a híres kesztyűért, amelyet végül egy hongkongi üzletember vett meg.
Fiatal csillagként Jackson a 26 évvel ezelőtti Motown televíziós gálán lepte meg a közönséget a híres Moonwalkkal, a lépéseket a Billie Jean című slágerhez mutatta be, a kesztyűt a bal kezén viselte. "Ez a Michael Jackson emléktárgyak Szent Grálja" - mondta Darren Julien, az aukciós ház vezetője.
A híres kesztyű 1983 óta Walter "Clyde" Orange birtokában volt, Michael Jackson a közös Motown-fellépés után ajándékozta a kiegészítőt a Commodores alapító tagjának. Orange annak a reményének adott hangot, hogy az árverést követően a darabot kiállítják. "A világnak látnia kell" - mondta a zenész, aki szerint a Billie Jean volt az a dal, amely világsztárrá avatta a június 25-én, 50 éves korában elhunyt Jacksont.
A New York-i Hard Rock Café "A zene ikonjai" elnevezésű árverésén több száz tárgy került kalapács alá, köztük 80 olyan, amely valamilyen módon Michael Jacksonhoz kötődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!