Bulvár

2009.11.19. 07:41

A karácsonyfák is megsínylik a gazdasági válságot

Columbia - Idén az elmúlt éveknél jóval kisebb karácsonyfát kénytelenek felállítani Dél-Karolina állam kormányzósági épületében, mivel a gazdasági válság még az ünnepi fenyőket sem kíméli.

MTI

Nem elég, hogy a szokásosnál jóval kisebb fenyővel kell beérnie a dél-karolinai intézménynek, de az idei karácsonyfát még az épület előtti pázsiton álló, 11,5 méter magas konföderációs emlékmű is lekörözi, adta hírül a helyi WLTX-TV televíziós csatorna. 
   
A karácsonyfa beszerzéséért és díszítéséért felelős Columbia Garden Club elmondása szerint mindig Észak-Karolinában vásárolja meg a fenyőket, ám idén egy jóval olcsóbb kereskedőre talált Pennsylvaniában. A szállítás ugyanakkor problémát okoz, mivel az ágak letörése igencsak elcsúfítja a fákat.
   
A Columbia Garden Club 2003 óta maga veszi meg a fákat, melyeket önkéntesek díszítenek fel. A szervezet szerint a dél-karolinai fáknak sem az alakjuk, sem a méretük nem megfelelő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!