Bulvár

2011.04.18. 12:29

A születésnapjáig tartotta diétáját Gesztesi Károly

Gesztesi Károly igazi gurman, szereti a jó ételeket, a magyar pálinkát, ráadásul jó ránézni, sugárzik az életkedvtől. Ismét megállapítottuk, a jó humorú színész csak derékbőségéből veszít, lendületéből soha.

Matolcsi Renáta

- Ha pár jelzővel el lehetne mondani, hogy érzi magát, milyen a lelkiállapota, mit mondana?

- Köszönöm szépen, nagyon jól érzem magam, kiegyensúlyozott az életem. Süt a nap, indul a golfszezon. Minden kerek most.

- Milyen munkái vannak a színházban és a televízióban?

- Jelenleg havi 4-5 előadásom van, és szinte naponta forgatok a Jóban Rosszban-ban. A következő színházi évadot még nem látom előre, de egy nagy színházi előadás és egy komolyabb, stúdiós darab is van kilátásban.

- Úgy hallottam, hamarosan költözik. Hogyan, mi alapján rendezte be az otthonát?

- Még nem készült el a házam, folyamatban van az építkezés, az alapok már megvannak. Nem megyek messzire, ugyanúgy Budakalászon építkezem. Szép toszkán stílusú ház lesz, és a mediterrán stílus a belső helyiségekben is főszerepet kap. Natúr téglás megoldásokat és kandallót mindenképpen tervezek a lakásba, már alig várom, hogy kész legyen.

- Ha a kertben sütöget, vagy főz a barátainak, van-e valami saját receptje, specialitása, amit csak ön tud jól elkészíteni? S adódik a kérdés: mi a helyzet ilyenkor a fogyókúrával?

- Nincsenek jól bevált receptjeim, spontán vagyok a sütés-főzés területén. Előfordult, hogy egy egyszerű sült húsnak indul a dolog, aztán feldobom sült sonkával, gombával és máris egészen más lesz a végeredmény, valami sokkal izgalmasabb. Szeretek jó éttermekben enni. Ma már Budapesten is megtehetjük, hogy ha jó olasz ételeket akarunk enni, vagy akár a japán konyha remekeire vágyunk, akkor elmenjünk a megfelelő étterembe. Igaz, a legjobb, legegyszerűbb ételeket, mint például a káposztás- vagy a krumplistészta, nem lehet étteremben kapni. Ezeket általában magam szoktam elkészíteni. A káposztás tésztát például jó kis kacsacombbal tálalom, jól odapörkölve. Egyébként mindennek az a titka, hogy jól át kell sütni. Három hónapja fogyókúrázom és velem tart a családom is. Egy ételszállító cégtől rendelek reggelit, ebédet, uzsonnát és vacsorát. Igyekszem tehát a rendszerességet betartani. Márkó fiam például, aki túlsúlyos volt, hiába vízilabdázott, most érte el az ideális testsúlyát. Az én súlyom egyébként nem változott, ugyanis a rendszeres étkezésnek köszönhetően lement rólam rengeteg zsír, de a sok edzés miatt sokkal izmosabb lettem. A hasam viszont kisebb lett. A diétámat április közepéig, a születésnapomig tartom. Akkor jó ételekkel és italokkal szeretnék ünnepelni.

 

- A gasztronómia rajongójaként ért a pálinkákhoz is. Mit ajánl, hogyan, mikor fogyasszunk, s hogyan lehet mértéket tartani az ivásban?

- Általában ebéd előtt szoktam egy pálinkát elfogyasztani, majd a desszert előtt egy másik fajtát. Jó ételekhez jó pálinka dukál, amit most az egyik márkában meg is találtam. Én azt vallom, hogy mindenkinek pont annyit kell innia, amennyit bír. Persze ez függ az adott helyzettől is, hogy kikkel van, eszik-e közben az ember vagy sem. Például egyszer nyáron Kálomista Gábor producer barátommal kiültünk a Balaton partra és reggeltől estig elfogyasztottunk jó pár üveg rosét, de közben csatlakozott hozzánk szegény megboldogult Bujtor Pista barátunk és finomakat ettünk, így semmi bajunk nem volt, nem ártott meg az ital. De vannak elrettentő példák is. Nem jó látni a dülöngélő részeg embereket. Őket senki sem szereti. Ha ilyet látok egy rendezvényen, az engem is visszafog. Sajnos idén nem tudok ellátogatni az egyik kiváló pálinkafesztiválra, Gyulára, pedig ez az egyik kedvenc városom. A programot is imádom, hiszen nagyon kellemes gasztronómiai túra, rengeteg finom kolbászt és pálinkát lehet fogyasztani. Ám pont akkorra esik a születésnapom, amelyet már leszerveztem Sümegre. Közel harminc barátomat invitáltam meg egy felhőtlen hétvégére, amikoris jókat eszünk, iszunk, beszélgetünk. A budapesti pálinka fesztiválon azonban pótolom majd az elmaradást, oda biztosan kilátogatok május elején a várba.

- Említette a gyermekeit, velük mennyi időt tud tölteni? A kis Pankára ön vigyáz, amikor Liptai Claudia műsort vezet, színházban játszik?

- Hála égnek, most sokat tudok a gyerekeimmel foglalkozni. A forgatásokat igyekszem hajnalra vagy délelőttre beosztani, aztán kicsit magammal foglalkozom, edzeni megyek például. Aztán délután összeszedem őket az iskolából, délutáni programokat találunk ki, vízilabdázni megyünk és az estéket is együtt töltjük. Pankára is sokat vigyázok. Szerencsére Claudia és az én életem is be van osztva legalább két-három hétre előre és nagyszerűen össze tudjuk egyeztetni az életünket. Ha Panka nálam van, Claudia intézi el az ügyeit, amiket a gyerekkel nem tudna, ha meg nála van, akkor én intézem az élet apró-cseprő dolgait. Szerencsére ez egy jól működő rendszer.

Gesztesi Károly április 16-án ünnepli születésnapját. Tévében és filmekben szerepel, színházban játszik, illetve ő az egyik legismertebb magyar szinkronszínész. Például a Shrek című animációs filmben a főhős ogre magyar hangja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!