Bulvár

2012.02.21. 12:35

Antonio Banderas mint Picasso

Antonio Banderas alakítja Pablo Picassót a művész egyik leghíresebb, Guernica című képének születését feldolgozó filmben, amelyet Carlos Saura rendez.

MTI

Picasso 1937-re fejezte be a festményt. A kép a spanyol polgárháborúban a nacionalista erőket támogató német és olasz haderő által véghezvitt bombázások hatására született. A festő a baszkföldi Guernica városának bombázását örökítette meg a világhírű alkotáson, amelyet 1937-ben már be is mutattak a párizsi világkiállításon, ezáltal figyelmeztetve a polgárháború szörnyűségeire.

A spanyol színész az El País című lapnak (www.elpais.com ) elmondta: többször is lehetősége lett volna eljátszani Pablo Picassót a vásznon, de eddig minden alkalmat visszautasított.

"Nagy tisztelet jár neki, én is malagái vagyok, mint ő, pár háztömbnyire születtem attól a helytől, ahol ő" - fogalmazott. Banderas most 51 éves, vagyis hasonló korban van, mint amikor Picasso elkészült a Guernicával. A művész 56 éves volt 1937-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!