Bulvár

2009.05.19. 13:05

Colin Firth és Kevin Spacey egy Orwell-filmben

Cannes - Hugh Hudson rendezi a George Orwell Hódolat Katalóniának című regényéből készülő filmet, amelyben Colin Firth és Kevin Spacey vállalt főszerepet.

Szausev Xénia

A produkciót képviselő Arclight Films a cannes-i filmvásáron számolt be a vállalkozásról. A The Variety online kiadásának híradása szerint Bob Ellis írja a forgatókönyvet.

Orwell 1938-ban személyes élményei alapján írta a regényt, amely spanyol polgárháborús tapasztalatait meséli el. Feleségével, Eileennel Barcelonába utazott, ahol csatlakozott az anarchista brigádhoz. A filmben hangsúlyt kap Orwell kapcsolata a brigád karizmatikus parancsnokával, Georges Koppal.

Al Clark, a producer már a legutóbbi Orwell-adaptáción is dolgozott, ő volt a John Hurt és Richard Burton főszereplésével készült 1984 társproducere.

A 73 éves brit rendező (Tűzszekerek) 2010 első felében kezdi a forgatást Angliában és Spanyolországban, majd Buenos Airesben és Uruguayban folytatja - értesült a variety.com portál.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!