Bulvár

2012.10.27. 07:24

Elrabolva 2 - A gonoszok egy fikarcnyit sem lettek okosabbak, ez lett a vesztük

Az akciófilm sablonok nagy enciklopédiájában önálló fejezetük van az elrabolták a családomat, ezért megölök mindenkit sztoriknak.

Kiss Anna

A téma tehát kiválasztva. A film mentségére legyen mondva, az Elrabolva cím eléggé predesztinálja a történetet, tehát a második epizód sem szólhat nagyon másról. Még mielőtt az idegbajos akciórajongók a filmben tanult fogásokkal a nyakamra lépnének, hadd mondjam el, való igaz, ebben a műfajban sosem az elmésen szofisztikált történet a lényeg. Nem ezért szeretjük az akciómozikat. Az Elrabolva 2 pedig példásan hozza azon elemeket, amikért a vászonra tapadunk. Dinamika és izgalom mindössze 91 percben, ami épp elég ebből az egyszerű, ám nagyszerű műfajból.

Hol van már az az idő, amikor az a gyerek számított a legmenőbbnek, akinek apjáról kiderül, hogy ő a Mikulás?! Kimnek (Maggie Grace) az egyszemélyes hadsereg jutott, maga Bryan Mills (Liam Neeson). A szúrós tekintetű apa, aki az első 15 percben még azt gondolja, hogy lányára a legnagyobb veszélyt az új fiúja jelenti...

Párizs után az új rész helyszíne a szépséges Isztambul. Az újra egyesült család idilljét azonban megint megtörik a bosszúszomjas gonoszok. Itt álljunk meg egy szóra: az albán maffia arra pontosan emlékszik, hogy kikkel végzett Mills korábban, de az valahogy nem rémlik nekik, hogy a volt CIA-ügynök ellen nem elég pár fegyveres, agyatlan bunkó, akik egymás között angolul(!) csacsognak és nyugisan ebédelnek a tévé előtt, miközben Mills szépen kiszabadul és aztán halomra öli őket.

A gonoszok tehát okosabbak nem lettek, ellenben Kim már nem egy szerencsétlenkedő, sikítozó áldozat, hanem apja hű fegyverhordozója és sofőre, aki tevékenyen kiveszi a részét az akcióból. Ráadásul mindezt nem egy szál melltartóban és bugyiban teszi, ami nagy szó, főleg annak, aki kezdetben mélységesen felháborodott, majd szépen lassan hozzászokott a férfiak írta, rendezte és pénzelte filmek állandó tartozékához, az egy szál semmiben futkározó női főszereplő látványához.

Liam Neeson hozza a megszokott formát, a szikár profit, aki zseniális módon, csuklyával a fején is pontosan kiszámolja, feltérképezi és meg is jegyzi elrablásuk útvonalát, hogy aztán később lazán tájékozódjon a kanyarok és zajok segítségével. Ez a színész több holmi agyatlan akciósztárnál, karizmája van, ráadásul ebben az igen korlátolt műfajban is képes megcsillogtatni a tudását.

És ha már a filmből kimaradt a csattanó, jöjjön most a meglepetés: Neeson 60 éves...

Trailer:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!