Bulvár

2009.08.05. 11:25

Gyász: elpusztult a brit "celebhal" (frissítve, fotóval)

London - Gyászol a brit horgászvilág: elpusztult Benson, a gigaponty.

MTI

Nagy-Britannia legkövérebb és leghíresebb pontyát 63-szor fogták ki - és dobták vissza - hosszú élete során a Bluebell tavakba. Korát 20-25 évre becsülik, súlya halálakor 29 kiló volt. 
    
A rendkívül népszerű, mondhatni celebpontyot megmérgezték - feltehetően fövetlen csalétek - végzett vele. A "nép hala" már döglötten úszott a víz tetején, amikor rátaláltak horgászok. 


Az Angling Times című lap címoldalán Benson, a brit gigaponty látható 2008. május 2-án. Nagy-Britannia legkövérebb és leghíresebb pontya kedden kimúlt. A 20-25 évre becsült korú óriáshal döglötten úszott a víz tetején, amikor rátaláltak horgászok. Az óriáspontyot, amely halálakor 29 kiló volt, 63-szor fogták ki és dobták vissza a Bluebell tavakba, Peterborough közelében 
(MTI/EPA/ANGLING TIMES)

Utoljára fogták ki. Benson most fagyasztóban van, és várja, hogy kikészítsék - kiállításra.
    
A "Benson-vadász" horgászok között akadtak, akik két-három napi ücsörgés után már ki is fogták, de volt olyan is, akinek hét éve alatt sem akadt a horgára.
  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!