Bulvár

2012.08.22. 12:28

Hollywoodi sztárokat és világpremiereket vonultat fel az idei torontói filmfesztivál

Hollywoodi sztárokkal, köztük Tom Hanks-szel, Robert De Niróval, Johnny Depp-pel és Marion Cotillarddal, valamint 289 alkotással várja idén az érdeklődőket a világ egyik legjelentősebb mustrájának számító Torontói Nemzetközi Filmfesztivál.

MTI

A vörös szőnyegen felvonuló hírességek és filmmágnások tekintélyes névsorának ismertetése mellett a fesztivál szervezői nyilvánosságra hozták a seregszemlén vetítendő 289 alkotás címét is. A szeptember 6. és 16. között futó mustra 146 világpremiernek ad otthont - adta hírül a Variety című szaklap.

A modern mozi legendáinak szentelt, 14 játékfilmet felvonultató Mesterek szekcióban a brit rendező, Michael Winterbottom Everyday című alkotásának világpremierje is helyett kapott. Az észak-amerikai közönség a fesztiválon láthatja először az osztrák Michael Haneke Arany Pálmával jutalmazott, Amour/Love című filmjét.

A vetítéseket színpadi beszélgetésekkel fűszerező Mavericks programban, helyett kapott a filmmogulok popkultúrára gyakorolt hatását feltáró American Masters: Inventing David Geffen című dokumentumfilm világpremierje.

A Discovery szekcióban a világ legkülönbözőbb tájairól érkező első-, illetve második filmes rendezők csillogtathatják meg tehetségüket. A 27 játékfilmet számláló nemzetközi programban mások mellett ott lesz Ramaa Mosley The Brass Teapot című filmjének világpremierje.

Tom Hanks, Robert De Niro, Johnny Depp és Marion Cotillard mellett az idei fesztiválra olyan sztárokat várnak, mint Penelope Cruz, Gwyneth Paltrow, valamint Bruce Willis.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!