Bulvár

2009.06.03. 08:04

Humorleckék japán kormányhivatalnokoknak

Tokió - Mostanában nincs túl sok okuk a nevetésre a japán kormányhivatalnokoknak, mivel az ellenzék folyton azzal vádolja őket, hogy rosszul sáfárkodnak az adófizetők pénzével. A közlekedései tárca azonban egyedi ötlettel állt elő: a stand-up comedy, a dumaszínház fortélyaira oktatja alkalmazottait.

Szausev Xénia

Több mint száz, húszas éveiben járó hivatalnokot iskolázott be a minisztérium a speciális tanfolyamra, amelynek keretében profi nevettetők adják át nekik tudásukat a kommunikációs helyzetek könnyed, humorba csomagolt megoldására.

"A felszedett, humorra építő rutinnal remélhetőleg jobban felvérteződnek az ügyfelek fogadására és saját stábjuk irányítására is, ha majd át kell venniük a vezetés felelősségét" - magyarázta Kavada Acuja, a tárca személyzeti igazgatóhelyettese.

Kavada szerint a tanfolyam hasznosabb, mintha a munkától fáradt ifjú alkalmazottakat szokványos továbbképzésekre ültették volna be. Arról nem is beszélve, hogy a különleges humorkurzus még a hivatal rideg imázsán is javíthat - tette hozzá az igazgatóhelyettes.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!