Bulvár

2013.12.05. 22:41

Író olvasó találkozó R. Kárpáti Péter színművésszel

A Barátok közt sorozatból közismertté vált, R. Kárpáti Péter színművésszel találkozhattak azok, akik november 23-án délután ellátogattak a halimbai Művelődési Házba.

Swarczkopf Anita

A kötetlen és közvetlen hangulatú beszélgetés központi témáját a nemrégiben a polcokra került Péter könyve, avagy ahogy én láttam című könyv adta, de eddigi színészi pályafutásáról, jelenlegi munkáiról is beszélt a színész.

A Barátok közt sorozat hozta meg számára az országos sikert és ismertséget. 14 évig alakította Berényi András a sorozatban. A népszerűségen túl a sorozatszínészek munkájának felelősségét is hangsúlyozta:

- Úgy kellett az általam alakított karaktert minden este eljátszanom, hogy az a néző kikapcsolódjon. Hiszen erre vágyik, a napi munka után. Nekem pedig az a feladatom, hogy ezt az igényét minél jobban kiszolgáljam. Úgy gondolom, a szórakoztató műfajban dolgozni is csak maximális felkészüléssel lehet, és van olyan nehéz feladat, mint egy színházban játszani. Még akkor is, ha sokan alábecsülik a szórakoztató műfajban dolgozó színészek munkáját.

Bár már egy éve nincs a sorozatban mégis elégedett embernek érzi magát – vallja magáról a színművész (Fotó:  Orosz Péter)

A színészet mellett már korábban sem állt távol tőle az írás: R. Kárpáti rendszeresen publikált, színházi újságot szerkesztett, a Magyar Rádiónak kabarésorozatot is írt, de eddig még soha nem gondolt arra, hogy könyvet írjon.

- Azért álltam neki a könyvnek, mert az életem fordulóponthoz ért. Negatív változások zajlottak le körülöttem: elvesztettem a munkámat, a házamat. A könyv írása terápiás módja volt a személyes tragédiák feldolgozásának. No, meg arra is gondoltam, talán az ötven évem emlékeinek felidézése másoknak is érdekes lehet. A téma tehát adott volt- mesélte.

„Aki botránykönyvre vágyik, ne vegye meg!” - áll az első oldalon. Könyve nem tipikus önéletrajzi leírás, és nem is egy kiírt sorozatszínész leleplező sztorija vagy bosszúállása.

- Berényi András megformálóját ismerhetik meg azok, akiket érdekel, milyen az az ember a valóságban, aki ennyi időn keresztül szórakoztatta őket a tévéből. Emlékek, emberi történetek gyűjteménye a családomról és a kollégákról, melyeket eddig soha sehol nem lehetett olvasni. - fogalmaz a színész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!