Bulvár

2010.09.29. 11:15

J.K. Rowling Harry Potter jövőjéről mesél Oprah Winfrey műsorában

New York - J. K. Rowling, a Harry Potter-regényfolyam szerzője a varázslósaga esetleges folytatásáról beszélt egy korában rögzített interjúban, amelyet a The Oprah Winfrey Show pénteki adásában láthatnak az amerikai nézők.

MTI

A 45 esztendős brit írónő - akit Nagy-Britannia egyik leggazdagabb asszonyaként emlegetnek, mivel a Forbes listája szerint vagyona egymilliárd dollárra rúg - Edinburghban beszélgetett a talkshow háziasszonyával.
   
Rowling elmesélte, hogy milyen nehézségeket okozott számára a hirtelen rászakadt hírnév. Mint mondta valójában második amerikai könyvbemutatóján, a rajongókkal való találkozása során érezte át a "Beatles-mániát". Arról is vallott, hogy bár korábban mindig azt válaszolta, megbirkózott a rá nehezedő nyomással, igazság szerint voltak pillanatok, amikor ez csak egy cérnaszálon függött.
   
Az írónő ritkán ad hosszabb interjút - legutóbb három éve volt hajlandó ilyesmire -, de ezúttal megosztotta a műsorvezetővel a Harry Potter esetleges folytatásával és jövőjével kapcsolatos gondolatait is.
   
A varázslótanoncról szóló regénysorozat világszerte 400 millió példányban fogyott el, a kötetből pedig nagy sikerű filmszéria készült. A regény befejező része, a Harry Potter és a halál ereklyéi 2007-ben került a könyvesboltokba több mint 90 országban, és megjelenése első 24 órájában csak Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban 11 millió példányban kelt el.
   
Az utolsó kötet két részben mutatkozik be a filmvásznon, az első részt novemberben kezdik forgalmazni. A magyar premierre november 25-én kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!