Bulvár

2015.02.12. 10:57

Jó szívvel gondol Veszprémre Boggie, az Eurovíziós Dalverseny egyik esélyese

Hat évvel ezelőtt az Utcazene Fesztiválon már színpadra lépett egyszer Veszprémben Csemer Boglárka „Boggie” az Eurovíziós Dalverseny egyik esélyese, s azóta vágyik vissza a királynék városába.

Szabó Péter Dániel

A köztévén futó Dal 2015 versenyben a legjobb 30 közé került a Boggie művésznéven éneklő fiatal tehetség, Csemer Boglárka Wars for Nothing dala. Az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyének harmadik, egyben utolsó elődöntőjében a legtöbb pontot, egész pontosan 46-ot kapott a zsűritől, ami jól jel a középdöntő előtt. Nem véletlen, hogy a budapesti énekesnőt már a verseny titkos esélyeseként emlegetik.

– Óriási boldogság számomra, hogy száz százalékig pozitív visszajelzéseket kaptunk a Wars for Nothing  kapcsán, hiszen nagyon ritka ez ebben a műsorban. Látszik, hogy jólesik az emberek lelkének ez a dal. Ezért van értelme csinálni ezt az egészet – mondta el lapunk kérdésére Boggie, aki hozzátette, a nóta témáját szerzőtársaival, Sebestyén Áronnal és Bori Sára Hélène-nel együtt találták ki.

– Az All is one all című második nagylemezemen szerepel ez a felvétel, amelynek témáját közösen érleltük, mélyítettük. Egy egész A4-es oldalt teleírtam az érzéseimmel és gondolataimmal, a végeredmény pedig egy gyönyörű békehimnusz lett – jegyezte meg Boggie.

Békehimnuszával nagy sikert aratott a dalverseny elődöntőjében Csemer Boglárka „Boggie” (Fotó: Boggie)

A budapesti lány egyébként igazi világpolgár, hazája mellett Franciaország is különösen sokat jelent neki. – A fővárosi Vörösmarty Mihály Gimnáziumba jártam drámatagozatra, ahol az osztályfőnököm egy francia nyelvtanár volt. Rajta keresztül jutottam ki Párizsba egy családhoz, akik bébiszittert kerestek. Egy éven át két kisgyermek pótmamája voltam. Nagyon szerettem őket és a francia főváros hangulatát is. Az első lemezemen van is egy dal, ami róluk szól Un an à Paris címmel. Nekem Franciaországról mindig is a 19 éves önmagam fog eszembe jutni, állandó nosztalgikus érzésekkel – mesélte a Naplónak őszintén az énekesnő, akinek tavaly jelent meg második nagylemeze.

– Úgy érzem, hogy zeneileg sokkal egységesebb, sokkal érettebb hangzásvilág jellemzi, mint a Boggie címet viselő bemutatkozó albumomat. Egyre bátrabban írok dalokat, határozottan fejlődök a dalszerzésben és a szövegírásban. Mindegyik szerzemény egy személyes darab és sokkal poposabb, mint az első lemezemen található felvételek.  Szerencsére a fogadtatása a szakma és a közönség oldaláról is igen pozitív volt – mondta el az énekesnő, aki egy alkalommal már koncertezett Veszprémben, s azóta is jó szívvel gondol vissza a fellépésre.

– Hat évvel ezelőtt a Veszprémi Utcazene Fesztiválon Petruska Andrással együtt léptem színpadra. Remek élményeim vannak a koncertről, a városról és az ott élő emberekről – zárta a beszélgetést Boggie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!