Bulvár

2009.11.03. 09:20

Kormányülés a Mount Everesten

Katmandu - A világ legmagasabb hegyén, a Mount Everesten tart novemberben kormányülést a nepáli kabinet, hogy ezzel hívja fel a figyelmet az éghajlatváltozás jelentette problémákra - számolt be az ázsiai ország kormányának egyik minisztere.

MTI

A miniszterelnök és kabinetjének tagjai az egyik magaslati táborba repülnek, hogy ott tartsák meg az ülést - közölte Dipak Bohara, az erdők és a termőtalaj megóvásáért felelős miniszter.
   
"A hegyek olvadnak, és itt az ideje, hogy a nemzetközi közösség figyelmet fordítson erre a problémára" - mondta a politikus, aki hozzátette: minisztériuma  szándékosan időzítette a decemberi koppenhágai nemzetközi klímakonferencia elé a  rendhagyó helyszínen megrendezendő novemberi kormányülést.
   
A tanácskozással - amelyre 5300 méter magasságban kerül sor - Nepál gleccsereinek olvadására, a 8848 méteres Csomolungma emelkedőit borító szennyeződésekre és a himalájai tavak kiáradásának veszélyére akarják felhívni a figyelmet. Az utóbbi végzetes következménnyel járna a hegylánc ormai között fekvő falvak lakóira nézve.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!