Bulvár

2010.05.28. 05:33

Kovács Lázár és Kaszás Géza újra együtt főz

Budapest - A Magyarország Kedvenc Étele szavazás szervezői felkérték Kovács Lázárt és Kaszás Gézát, hogy készítsék el a győztes menüsort.

Kiss Nikolett

A kezdeményezés célja, hogy a kedvencek elkészítéséről készült videókkal népszerűsítsék a magyar gasztronómiát, és hogy minél többen, köztük minél több étterem készítse el ezeket a méltán kedvelt ételeket.

Kovács Lázár és Kaszás Géza a kamerák előtt újra fakanalat ragadtak és közösen elkészítették: az Újházy tyúkhúslevest, a töltött káposztát és a madártejet.

Az év elején, a NetPincér.hu által kezdeményezett internetes szavazáson 77.000 adták le voksukat kedvenc ételükre. Az előszavazáson a rakott krumpli vezetett, de meglepő módon a szavazás végére a töltött káposzta lett a befutó.

Az ételeket Lázár és Géza főzték meg, hogy a film nézői ne csak jóízűen fogyasztani, de elkészíteni is tudják a győztes finomságokat. A desszertek közül a madártej került ki győztesen, amin Géza lepődött meg a legjobban.

Az édesség eredetének bemutatásakor saját tapasztalatait, gyermekkori élményeit is megosztja a nézőkkel. A forgatás remek hangulatban telt, s bár a két népszerű gasztro műsorvezető már egy ideje nem forgatott együtt, gyorsan felvették újra a fonalat és a tévénézők által kedvelt lendületes, humoros formában készítették el a menüt. A főzési folyamat bemutatása mellett az ételek történetét is elmesélték.

A forgatásra a Symbol 220 éves Pince Éttermében került sor, mely a nagyanyáink-korabeli konyha hangulatát idézi. Volt is szükség erre, hiszen az igazi magyaros ételek mellé egy magyaros, vidéki konyha dukál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!