Bulvár

2009.05.05. 17:00

(Mega)sztárok gyermekotthonban - Rengeteg fotóval!

Amikor gyermeke születésekor a neves divattervező, J. Csonka Hedvig fejébe vette, hogy népszerűsíteni fogja a magyar mesefigurákat - így pl. Gombóc Artúrt, Frakkot, Szerénkét, Lukréciát, vagy akár Pom Pom-ot és Picurt - még maga sem gondolta, hogy ilyen gyorsan divatot teremt majd vele.

Szausev Xénia

Hedvig hosszú évek munkájával megszerezte a jogokat és elkészítette azokat a ruhákat, amelyeken a fenti kedvencek szerepelnek, azóta pedig szüntelen csörög a telefonja, mindenki a magyar mesefigurás pólókat szeretné.

A divattervező ezért úgy döntött, a nagy érdeklődést jótékony célra használja fel, ezzel is támogatva a magyar meséket. Hedvig mellé mára egyre több celebritás állt, akik örömmel népszerűsítik kedvenc meséiket, céljuk ezzel, hogy a gyermekek ne feltétlenül a sokszor agresszív külföldi meséken nőjenek fel, hanem ismerjék azokat a magyar figurákat, akik sokunk gyermekkorát édesítették meg.

A sztárok egy része – Pachmann Péter, Tatár Csilla, Cseke Katinka, Seres Dani, Madár Vera, Zimány Linda, Dukai Regina, Sári Évi és még sokan mások - ellátogatott ezért abba az árvaházba, amelynek lakói kapják a mesepólókból származó nyereség egy jelentős részét.

Zsúfolásig a Hűvösvölgyi Gyermekotthon, amikor mesefigurás pólóba bújtak a sztárok, akik megajándékozták az otthon miden lakóját. A gyerekek szájtátva, a sztárok elérzékenyülve hallgatták ahogy Csukás István Pom Pom kalandjait mesélte és többen rajzoltatták pólójukra Mata Jánossal, a Kukori és Kotkoda alkotójával a szeretett mesefigurákat.

Cseke Katinka anyaként nehezen élte meg az eseményt. A színésznő könnyek között árulta el, kislánya úgy engedte el reggel: anya, hozol egy öcsikét?

"Mondtam neki, Panni, ez nem így megy - mondta meghatottan a Jóban Rosszban Böbéje. - Nagyon visszás azt állítani, hogy nagy élmény volt kinn lenni ezekkel a gyerekekkel, de mégis így van. 

Tényleg jó volt látni, mennyire örülnek nekünk, mennyire ki vannak éhezve a szeretetre, és boldogok, hogy ezt most egy rövid időre megkapják tőlünk. Csukás Istvánnal pedig külön jó volt találkozni – mesélte a színésznő.

Ada, a VIVA műsorvezetője szintén elérzékenyült a gyermekek láttán: Már a saját gyerekeim születése előtt is odáig voltam a kicsikért, az ikrek születése óta pedig méginkább meghatódom tőlük. 

Jó volt látni a boldog kis arcocskákat, és azt, hogy tátott szájjal hallgatják Csukás Istvánt, ahogy mesét olvas. Élveztem ezt a pár órát velük, és persze a gyerekkoromat is azonnal visszaidézték - PomPom, Picur, és a többiek!

„A gyerekek nagyon közvetlenek és kedvesek voltak, megható volt látni az örömüket. És persze borzasztóan örültem, hogy találkozhattam Csukás Istvánnal, mert gyermekkorom meghatározó alakja, én is az ő meséit fogom majd olvasni a gyerekeimnek.” – mesélte Dukai Regina, akinek Frakkos pólóját teljesen összfirkálták az árvaház kis lakói.

A pólók egyébként a Dukai Regina nevével is fémjelzett Sugarbird kollekció részei, és megvásárolhatók az üzleteikben.

 


(Forrás: Veréb Kata - Red Lemon Media) 

Címkék#rajzfilm

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!