Bulvár

2009.05.19. 09:48

Megijedtek a belga testépítők

Belgium - Elmaradt a belga testépítő-bajnokság döntője a hétvégén, mivel az indulók az utolsó szálig elmenekültek a helyszínről, hírét véve, hogy doppingellenőrök érkeztek versenyükre.

Szausev Xénia

A viadalt a korábbi évek botrányai miatt, a számos lebukás után eleve nem belga területen rendezték az idén, hanem a szervezők átvitték a határmenti holland városkába, Vlissingenbe, a szorgos ellenőrök előtt azonban így sem sikerült rejtve maradniuk. A szakemberek váratlanul bukkantak fel a bajnokságnak otthont adó Arsenaal színházban, ahonnan aztán a tesztelni szánt testépítők valamennyien pillanatok alatt elszeleltek, így nem volt kitől mintát venni.

Ezzel azonban még nem úszták meg, hiszen a mintaadás megtagadása egyenértékű a doppingolással, ennél fogva eltiltás vár rájuk.

Tavaly az ellenőrök hasonló "razzia" alkalmával nagy fogást csináltak, hiszen a 29 ellenőrzött versenyzőből 22 szolgáltatott pozitív mintát.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!