Bulvár

2009.10.14. 10:02

Michelle Obama babával játszhatnak az amerikai kislányok

Washington - Michelle Obamát mintázó babával játszhatnak jövő hónaptól az amerikai kislányok. Az igazi amerikai first ladyhez hasonlóan a baba karjait is fedetlenül hagyják a ruhák.

MTI

A 15 centiméteres baba - amely 12,99 dollárért lesz kapható - teljessé teszi az Obama babacsaládot, Barack Obama államfőt és az elnöki pár két kislányát ugyanis már korábban megformázták.
   
A Michelle babát gyártó Jailbreak Toys játékgyártó vállalat tájékoztatása szerint a cég hét hónapja kezdett el dolgozni a hatalmas népszerűségnek örvendő elnökfeleséget mintázó játék tervein, amikor az Egyesült Államok még a "mézesheteket töltötte" a Fehér Házba frissen beköltöző elnöki párral.
   
"Abban az időszakban a politikai hangulat sokkal jobb volt, mint manapság, és szemmel láthatóan az ország és az egész világ szerelembe esett Michelle-lel" - magyarázta Jason Feinberg, a játékgyártó alapítója a CNN amerikai hírtelevíziónak. A szakember szerint a first ladyt mintázó baba "első osztályú, visszafogott és szerény".
   
Feinberg közölte, hogy a babát elsősorban nem a gyerekeknek, hanem olyan felnőtteknek szánják, akik "gyerekkorukban játékokat gyűjtöttek, és azóta sem mondtak le különleges szenvedélyükről".
   
A Fehér Ház korábban megorrolt a játékgyártó cégre, visszataszítónak nevezve, hogy a Jailbreak Toys az elnöki család magánszféráját megsértve készített babákat az Obama-lányokról, Sasháról és Maliáról. A Fehér Ház a Michelle baba megjelenéséről  nem kívánt nyilatkozni.  
   
A first ladyt mintázó játék három ruhaviselettel lesz kapható: egy bíbor, a választási győzelem estéjén viselt fekete-piros és egy virágos változatban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!