Bulvár

2012.04.17. 16:55

Nem változtat nevet Fucking, az osztrák település

Bár egyre gyakrabban lopják el a helységnevet tartalmazó táblákat és gyakran fényképezkednek előttük turisták egyértelmű pózokban, a Fucking nevű felső-ausztriai település nem készül névváltoztatásra.

MTI

"Néhány éve már szó volt erről. Ha az emberek ezt akarják, megfontolja a község, de egyelőre nem akarok semmit tenni a lakosság akarata ellenére" - mondta el Franz Meindl, Tarsdorf polgármestere. Az angolul meglehetősen obszcén jelentéssel bíró Fucking is a község területének része.

Meindl az ügyben megkérdezte a település lakóit is, egyértelmű döntés azonban nem született. Azok, akik a helységnévtáblák közelében laknak, az írásmód megváltoztatása mellett szavaztak, a többiek szerint viszont nem éri meg az anyagi befektetés.

Az újonnan kirobbant vita a polgármester szerint onnan származik, hogy az egyik lakos önállóan cselekedett. Mivel a házszámát is tartalmazó tábláját rendszeresen ellopták, a nő Fugging névvel újat készíttetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!