Bulvár

2016.11.08. 08:33

Nicole Kidman és Leonardo DiCaprio is megkapta a Hollywoodi Filmdíjat

A hollywoodi díjszezont megelőzve vasárnap Beverly Hillsben adták át a Hollywoodi Filmdíjakat, idén Leonardo DiCaprio és Nicole Kidman is vehetett át trófeát.

A Hollywoodi Filmdíjat Carlos de Abreu üzletember alapította a kilencvenes évek végén. Olyan filmeket is kitüntetnek, amelyeket még be sem mutattak, a kategóriánkénti nyertesek nevét előre bejelentik, ráadásul a tévé sem közvetíti a gálát, Hollywood  sztárjai mégis fontosnak tartják a megjelenést és szívesen átveszik  a trófeákat a Beverly Hilton Hotelben -írta a kisalföld.hu.

A DiCaprio az Özönvíz előtt című, klímaválsággal foglalkozó dokumentumfilmjéért kapta meg a Hollywoodi Filmdíjat. A színész-producer " az életünket fenyegető veszélyként" beszélt a  klímaváltozásról, a filmet rendező Fisher Stevens pedig  bejelentette, hogy a választások napján, kedden ingyen elérhetővé teszik a produkció megtekintését.

A legjobb rendezőnek járó elismerést Mel Gibson kapta A fegyvertelen katona című háborús drámájáért. Az Oscar-esélyesként emlegetett Kaliforniai álom című musical Linus Sandgren operatőri  munkája révén jutott díjhoz az estén.

Eddie Murphyt, akit életműdíjjal ismertek el, felállva köszöntötte a tapsoló közönség. A színész kijelentette, hogy "megindítónak tartja és megtiszteltetés" számára a díj - írta a kisalföld.hu.

Naomie Harrist a Moonlight című drogdráma női főszereplőjeként díjazták, Nicole Kidmant pedig a Lion című alkotás női mellékszereplőjeként ünnepelték. Natalie Portmannak, a Jackie című  életrajzi film sztárjának Susan Sarandon nyújtotta át a díjat.  
A gálán Tom Hanks a Sully - Csoda a Hudson folyón főszerepéért, Robert De Niro az észak-amerikai mozikban januártól játszott The Comedian című vígjátékban nyújtott alakításáért vehetett át a  filmdíjat.

Hugh Grant a Florence - A tökéletlen hang férfi mellékszereplőjeként került a győztesek közé, Matthew McConaughey pedig az Arany című kalandfilm színészgárdájának tagjaként lett  díjazott Edgar Ramirezzel és Bryce Dallas Howarddal együtt - írta a kisalföld.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!