Bulvár

2016.07.20. 15:36

Pokémonok a szerkesztőségben - mindenki megőrült?

Miért járkálnak zombiként a fiatalok telefonnal a kezükben? Már megszokhattuk volna, hogy a fiatalabb korosztály állandóan a mobilját bújja, de legtöbbször inkább a közösségi oldalakba pillantottak bele ilyenkor.

Piltman-Horváth Barbara

Most hirtelen viszont mintha mindenki valami nyomot követne, de kívülről még az is elképzelhető lenne, hogy térerő után kutakodnak. Na de a város kellős közepén, ahol semmi nem árnyékolja le a jelet? Mégis mi folyik itt?

Figyelem, a most következő hír nem a ’90-es évekből származik, egészen friss, hivatalosan is Pokemon őrület van! Az előző évtized japán rajzfilmje egy csapásra hódította meg az egész világot, mindenki össze akarta gyűjteni az összes lényt, amik különböző tulajdonságaiknak köszönhetően valamilyen különleges képességgel rendelkeztek. Mindenki Asht vagy Mistyt akarta utánozni, a két főhőst, akik kalandjuk során rengeteg ilyen egyedi lénnyel találkoztak, az egyik legismertebb közülük Pikachu, akinek legismertebb támadása a Villámcsapás volt.

Nos, a játékfejlesztőknek köszönhetően ma már bárkiből válhat főhős, egy egyszerű alkalmazást letöltve a telefonunkkal magunk is felkutathatjuk a városban fellelhető pokemonokat. Mi magunk is kipróbáltuk a szerkesztőségben a játékot, csak az irodában három lényt sikerült begyűjtenünk. Az ingyenes letölthető játék akkora népszerűségnek örvend, hogy a letöltések hatására a kiadó részvényei is megugrottak a tőzsdén, New Yorkban pedig közlekedési káoszt okozott egy forgalmas helyen fellelhető pokemon.

Ugyanakkor nem csak a pénzpiacon tarol az alkalmazás, mivel sok lényt akár kisboltokban is fellelhetünk, az üzletvezetők felismerték a hirtelen megnőtt látogatottságban rejlő lehetőséget, és akciókat hirdetnek, de olyat is látni lehetett az Egyesült Államokban, hogy csak akkor gyűjthetjük be az ott található pokemont, ha vásárolunk valamit.

Békési-Kondor Eszter Budapesten dolgozik, azt mondja, ott nagy az őrület. –Az irodában nálunk mindenki játszik vele, így könnyebb is, hiszen egymástól kapjuk az információt – mesélte az őrületbe csöppenését.

Eszter gyerekként nézte a mesét, de, fogalmazása szerint sosem volt függő. –Nem tudtam sosem az összes pokemon nevét, most persze megjegyeztem egy-kettőt a játék során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!