Bulvár

2009.10.29. 21:16

Putyin-sótartók Moszkvából

Moszkva - Vlagyimir Putyin orosz kormányfő ihletett meg egy moszkvai művészt, aki a miniszterelnök mellszobrát sótartóként álmodta meg.

MTI

Az alkotást 500 rubeles (3159 forintos) áron az egyik moszkvai művészeti galéria hozta forgalomba - olvasható a Lenta című orosz hírportálon (http://www.lenta.ru).
   
A politikust ábrázoló sótartót bloggerek népszerűsítették a világhálón, mégpedig olyan sikerrel, hogy a lila Putyin-mellszobrocskákat pillanatok alatt szétkapkodták. A galéria ígérete szerint a napokban új sótartószállítmány érkezik, ezúttal rózsaszínű.
   
Vlagyimir Putyint már sokféleképp örökítették meg orosz művészek.

Zurab Cereteli szobrász például bronzba álmodta a politikust, akit dzsúdósként ábrázol. Nyikasz Szafronov festő életnagyságú vásznon örökítette meg az utókor számára a korábbi orosz államfőt.

A politikust ábrázoló alkotásokhoz egyébként a legkülönfélébb alapanyagokat - borostyánt, Swarovski-kristályokat, rézlemezeket, s csokoládét használtak, s kapható Putyint ábrázoló matrjoska-baba is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!