Bulvár

2016.06.29. 20:05

Színészek a menhelyen: takarítottak, kutyákat sétáltattak, macskákat simogattak

Veszprém - Próbáljuk valamennyi menhelyi kutyának megköszönni azt, hogy az ember mindenben számíthat rájuk.

Kovács Erika

Ezt mondta többek között a veszprémi Kabóca Bábszínház húsz művésze a minap, amikor a Veszprémi Állatvédő Egyesület menhelyére látogattak, ahol lapátot, söprűt fogtak, és csaknem egy napon át segítettek a takarításban, valamint szépítették a kenneleket, illetve sétáltatták, szeretgették a kis állatokat, a kutyákat és a macskákat. Az állatok zöme utcára kitett, magányos, szerencsétlen kóbor állat, és jó szándékú emberek jelzésére az állatvédők befogadták őket és gondjukat viselik valamennyinek.

A kabócás látogatás apropóját az adta, hogy Bartha Attila, az egyesület elnökének kutyája, Bosco, a kilencéves yorkshire terrier kan a Királykisasszony, akinek nem volt birodalma című darabban több tucat alkalommal fellépett az előadásokon a színészekkel együtt, és fegyelmezetten viselkedett, mindig tökéletesen teljesítette a feladatát gazdája nagy büszkeségére.

A bábszínház tagjai arról beszéltek, nagy szívfájdalommal látják a mostoha sorsú állatokat, és úgy gondolták, hogy ezzel a látogatással is segítettek a menhelyi kutyák, macskák életén, akik egy kis simogatást is kitörő örömmel, nagy boldogsággal fogadtak. A veszprémi állatvédők utaltak rá, az iskolákban sokat beszélnek a diákoknak a felelős állattartásról, mindig ki-emelik, csak az tartson otthon bármilyen állatot is, aki képes megteremteni neki a feltételeket. Aki tisztességesen bánik velük, feltétel nélküli, őszinte ragaszkodásra, szeretetre számíthat az állatoktól, amíg csak élnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!