A hagyományos Pisztráng- és borfesztivált szeptember utolsó hétvégéjén rendezik a Malom-tónál három színpadnál, rengetegféle halétellel és jó borokkal.
A Pisztráng- és halfesztivál egyik leglátogatottabb eseménye a halsütő verseny volt a plébánia udvarán. A zsűri véleménye szerint a megmérettetésen bebizonyosodott, hogy ilyen egyszerű körülmények között is remek ízek készülhetnek.
A „Kapj rá!” halfogyasztást ösztönző kampány standjánál füstölt halfilé, halpástétom, grillezett halfasírt és halchips is szerepelt a menüsoron: a Sziget közönségét hét napon keresztül, napi 1000 adag halas kóstolófalat várta.
Tapolca – Halas lépcső és malomkerék-avatás, pisztrángsütő verseny és rengeteg koncert, többtonnányi sült hal, jó borok várták a vendégeket a hétvégén.