Az ételallergiák és intolerancia világában nem csoda, hogy sokan laktózérzékenyek. Korábban mindig ezt hallottuk, hogy a tej: Élet, Erő, Egészség . Nos, mára ez az állítás nem igazán állja meg a helyét, mégis a legtöbben minden nap fogyasztják.
Hasonlóan a lisztérzékenységhez, a laktózintolerancia is sok embert érint. A megállapítása jóval egyszerűbb, mint a gluténérzékeny betegeknél, és a tünetek is jellemzőbbek.
Gyermekkorunktól kezdve tudjuk, hogy a tej alapvető élelmiszerünk. A tej és tejtermékek fogyasztása fontos a szervezet fejlődése szempontjából, a benne lévő kalcium a csontváz és a fogak természetes építőköve. Ennek ellenére hazai viszonylat a tejfogyaszt
Napló Online - Veszprém megye friss hírei2012.05.17. 06:23
Megyei körkép - A táplálkozással kapcsolatban sok a babona, a félreértés. Sokáig azt állították, hogy a vaj, vagy a tojás nem egészséges, most a tejről terjednek ilyen babonák.